Yogi van de maand – Marc

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Marc – 37 jaar – Corporate Community Manager

Yoga Lifestyle

 

“Mensen zijn heel de dag door gefocust op het opladen van de batterijen van gsm-toestellen, tablets en andere technologie, maar weinig mensen denken eraan om hun eigen batterijen terug te herladen. Ik had echt nood aan momenten waarin ik helemaal kon afschakelen van de drukke wereld om zo mijn mentale energie bij te tanken.”

Met een bloeiende carrière is het niet altijd even gemakkelijk om tijd voor jezelf te vinden. De maatschappij is jachtig en gericht op prestaties. Een tijdje geleden was het antwoord op een simpele vraag dan ook een wake-up call voor Marc: ‘Hoeveel uur per week ben je met iets anders bezig dan werk, praktische beslommeringen…?’

“Ik moest aan mezelf toegeven dat dat bijna nooit het geval was. Een moment voor mezelf waarin ik rust kon nemen, dat zat er gewoon niet in. En dat moest echt veranderen.”

Marc volgde eerst een cursus mindfulness, maar vond er zijn draai niet volledig. Op zoek naar een meer actieve beleving, viel zijn oog op yoga. En wat was hij snel verkocht…

Beweging die de kracht en lenigheid versterken in combinatie met kalmerende ademhalingstechnieken zijn sinds augustus 2016 Marcs succesformule voor een rustiger hoofd.

 

Yoga Lifestyle

 

“Ik durf niet te beweren dat mijn leven al een bocht van 180° heeft gemaakt op die 7 maanden tijd. Ik weet dat het grootste effect nog klaarstaat. En de weg die we ondertussen afleggen is erg leerrijk.

Ik ben nogal perfectionistisch, maar je leert vrij snel in yoga dat niets perfect is en ook niet feilloos hoeft te zijn. Ik heb dat meegenomen naar andere delen van mijn leven waardoor ik dingen makkelijker kan accepteren, sneller tevreden kan zijn. ”

Marc is een trouwe Mysore Ninja (in het Yogalab). Hij is 3 à 4 keer per week al vroeg uit de veren en op weg naar KN Yoga Life (de vroegere naam van PLOOY) als de meesten onder ons het kussen nog eens opkloppen en ons diep in de dekens wegmoffelen.

“Mijn practice start om 6u ’s ochtends, als de stad en mijn hoofd nog stil zijn. Het is mijn perfecte start om voor dag en dauw in die prachtige shala wakker te worden.
Heel ons leven is al gepland en georganiseerd, in de ochtenden in het yogalab kan ik zelf het tempo aangeven. Me losweken van opgelegde uurschema’s en regels.
In die ochtenden grijp ik met yoga mijn moment. Zo kan ik loslaten en tegelijk weer alles opladen.”

 

Yoga Lifestyle