Workshops, events en speciale lessen

Een lezing over een specifiek thema of een techniek uitdiepen in een halve of hele dag of misschien zelfs in een meerdaagse workshop kan heel verrijkend zijn voor je practice en lifestyle. En wat denk je van een extra les (yoga nidra, roll & release) of een special event (mantracirkel, sound bath) om jezelf mee te verwennen? Uiteraard proberen we je ook daartoe de kans te geven bij Plooy door geregeld (externe) lesgevers platform te geven die je meenemen in hun specialiteit.

Deze sessies vallen – tenzij aangeduid met een * – buiten onze standaard tarieven. Je kan hiervoor apart een ticket aankopen tijdens het boeken van je gekozen sessie.

We hebben natuurlijk ook zélf wel enige expertise opgebouwd in onze favoriete domeinen die we graag met jou of in jouw studio (als jij een collega-docent van ons bent), familiekring of bedrijf komen delen! Héb jij als collega-docent een interessant topic naar Plooy te brengen? Laat het ons weten! Je bent van harte welkom! 

Hieronder vind je een overzicht van alle workshops, lezingen en specials die momenteel gepland staan. 

Upcoming events Plooy

Op zondagavond 19 maart is Dr. Elke Smeets weer bij Plooy om je de kracht van crystal alchemy klankschalen te laten ervaren. Wat uniek is aan deze klankschalen is dat ze, in tegenstelling tot andere klankschalen, voor 99,9 procent uit helder kristal bestaan en dat voel je. Niet alleen tot in je tenen maar ook tot in je cellen. De pure resonantie van het kristal in je lichaam helpt je voelen wat er echt in je leeft. Naarmate de sessie vordert ontstaat er steeds meer harmonie in je zenuwstelsel. De kristallen geluidstrillingen versterken je vermogen om ruimte te maken voor je gevoel en dat is bijzonder transformerend.

We beginnen de avond met het plaatsen van intenties voor de sound healing. Meteen aansluitend word je 60 minuten lang meegevoerd op de trillingen van de kristallen klankschalen. Je ligt warm ingeduffeld in savasana houding op je mat en laat je zachtjes meevoeren door het geluid. Na afloop doen we nog een korte reflectie en is er ruimte voor het delen van ervaringen.

Wie?
Elke is zangeres en doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de toepassing van trauma-sensitieve acceptatie en commitment therapie, zelfcompassie en positieve psychologie.
Ze is samen met jou op weg om terug een veilige plek voor jezelf te worden. Crystal sound healing speelt hierin een bijzondere rol.

Deze sessie boeken doe je via deze link:
Crystal Sound Bath sessie 19/03

Tijdens het afrekenen krijg je de optie om voor 1 sessie te boeken (à 35 euro) of om een strippenkaart voor 5 sessies te kopen (à 30 euro/sessie). Er is maandelijks een sessie en de strippenkaart is 10 maanden geldig.

Plooy is blij Suyana weer te mogen verwelkomen in Hasselt! Het belooft steeds opnieuw een magische avond te worden.

In de zangcirkel “Mantras for the Heart” neemt Suyana je met haar wonderlijke stem mee om diep in het mysterie te duiken van prachtige mantras die het hart raken én die we samen zullen zingen. Maar ook om te luisteren naar haar liederen die je diep naar binnen brengen en je ziel zullen beroeren.

Dit is een avond om jezelf te ontmoeten, je hart te voelen en je ziel te horen fluisteren.

Een avond opgedragen aan het mooiste in onszelf, gedragen door wonderlijke muziek en samenzang. In eenvoud en schoonheid diep verbonden met onszelf en elkaar.

Reserveer snel je plekje en wees welkom!

PS: Kunnen zingen is géén vereiste!

Transformational Breathwork Experience met Kevin.

Bend your Mind, free your soul. 💫
Deze workshop kan je leven veranderen!
 
Kevin neemt je mee doorheen een transformerende reis van krachtige ademhalingstechnieken om je emotionele wonden te helen en in contact te komen met je diepste Zelf.
 
Kevin onderzoekt al meer dan twintig jaar de mogelijkheden van yoga, meditatie en ademhalingswerk als helende modaliteit. Deze sessie is één van de meest intense manieren om aan jezelf te werken!
 
Enkele reviews van deelnemers:
 
“Ik heb een onbeschrijflijk transformerende ervaring mogen beleven. Nog nooit voelde ik zo’n intense lichaam geest integratie. Diep respect voor de respectvolle en krachtige manier waarop Kevin deze ervaring heeft mogelijk gemaakt en begeleid. Meteen na de workshop maar ook de dagen erna voelde ik me veel meer thuis in mijn eigen lichaam. Het heeft intens deugd gedaan. 
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Dank je wel Kevin!”
 
“Spirituele trip op natuurlijke wijze. 
Sensorische en mentale ervaring. 
Louterend en relaxerend.”
 
“De intensiteit van alle indrukken en emoties was voor mij erg overweldigend, onverwacht en diepgaand. In die mate zelfs dat het me dagenlang heeft bepaald en is blijven nazinderen. Het kan de aanzet geven voor verdere introspectie of een opluchting betekenen van oude pijn die vrijkomt.”
 
“De eerste ontlading was onbeschrijflijk en dus doen woorden het tekort. Ik barstte in diep hartsgevoeld huilen uit. Dat luchtte op, maar leek stuurloos. Kevin reageerde hier zeer alert op en hielp me hieruit, zodat ik misschien wel voor het eerst, rustig met mijn pijn, verdriet kon zijn vanuit het compassievolle hart.”
 
“Het was behoorlijk heftig en ik was toch wel heel blij met een aansluitende rustige avond. Ook de volgende dagen voelde ik fysiek dat er iets groots gebeurd was, maar ik ben blij en dankbaar voor dit geschenk.”
 
“Wat een intense beleving was dit! Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, op iets met ademen na, dus heb ik me gewoon laten verrassen.”
 
“Het was doodeng, heel hevig of heftig, ik denk dat heftig het juiste woord is van wat er allemaal in mezelf gebeurde.
Zoveel kwam eruit, dingen die ik niet eens wist dat er nog inzaten…Maar het was zó verlichtend en het werkt nog steeds na.”
 
“Wie open staat voor een intense en verfrissende ervaring, goede voornemens kracht wil bij zetten, gelooft in de kracht van ademhaling, open staat voor een nieuwe meditatieve beleving wil hieraan deelnemen.
Doe je innerlijke zelf en bij uitbreiding jouw hele omgeving plezier en verwen jezelf met deze workshop.”
 
“Als ik het met 1 woord zou kunnen omschrijven zou ik het toch diepzielduiken durven noemen. Wauw! Wat een beleving! Van een heftige overgave in de emoties tot de climax van DANKBAARHEID ♥️ hoe heftig was dat, maar WAUW! Van het begin tot het einde alles TOP! Bedankt Kevin voor de goede zorgen tijdens de sessie! 🫶🏻 Bedankt om gewoon jezelf te zijn! Tot op de volgende Breathwork sessie! 🙏🏻”
 
“Het bracht bij mij het één en het ander naar boven, emoties en dingen uit het verleden waarvan ik dacht dat ik ze allang verwerkt en afgesloten had. De release na deze reis door mijn onderbewustzijn was echt een opluchting en een bevrijding! Zeker voor herhaling vatbaar!”
 
“Een bijna buitenaardse ervaring die vanuit mijn diepste binnenste vertrok”
 
“We zijn absoluut meerdere lagen dieper gedoken. zonder gêne, compleet kopje onder gegaan – in a good way. Mijn complimenten, Kevin, echt ZO GOED gegeven. Ik juichte meermaals vanbinnen, terwijl ik toch ook echt heel ver was.”
 
‼️ Deze workshop is intens en heeft enkele contra-indicaties:
zwangerschap, alle hartproblemen, hoge bloeddruk, aneurysma, astma, netvliesloslating, osteoporose, epilepsie of andere aanvallen, mentale ziekte, recente operaties en ingrepen ‼️
 
Bij twijfel raadpleeg je Kevin best en neem je indien nodig contact op met je arts om advies in te winnen. 
 
👇🏻👇🏻👇🏻
Zorg ervoor dat je met een lege maag kan deelnemen. Zorg er ook voor dat je in aanloop naar deze sessie genoeg gedronken hebt en ga voor de start nog even naar het toilet. Je sessie moeten onderbreken voor een toiletbezoek zou jammer zijn! 😉
 
Zorg voor een hoofdkussen en een oogmasker.
Yogamatjes en dekentjes zijn beschikbaar, maar eigen materiaal is altijd fijner als je dat ter beschikking hebt.
 

Je plekje reserveren doe je hier.

Liene van Momrise organiseert met haar Magic Mama Circles een mini-retreat voor zelfbewuste mama’s (to be), om de connectie met zichzelf en andere mama’s te verdiepen.

Liene creëert een veilige ruimte waar open en kwetsbaar gesproken kan worden over de mooie én rauwe stukken van het moederschap. Een magische en liefdevolle plek waar mama’s elkaar kunnen bekrachtigen, dragen én optillen. Door middel van MIND, BODY & SOUL WORK stappen we uit de gejaagdheid van het leven en zakken we van ons hoofd in ons lijf. We starten onze avond met een passende intentiesetting en brengen vervolgens ons zenuwstelsel tot rust met behulp van ademhalingsoefeningen & yogahoudingen. Nadat we rust en ruimte gecreëerd hebben, duiken we dieper in het thema van de avond en verbinden we door het delen van onze verhalen. Om dit alles te integreren, installeren we rituelen, maken we gebruik van visualisaties en doen we een dankbaarheidsoefening. Reflectieve journaling prompts helpen je om ook thuis je proces verder te zetten. Deze verbindende avond sluiten we af met een kruidig tasje thee & wat lekkers.

Als klinisch psychologe, mama van 2 schatten van dochtertjes en ervaringsdeskundige in broze wolken is Liene dé persoon om je warm maar professioneel op te vangen en te begeleiden.

Voel je van harte welkom op vrijdag 21 april om 20u! 

Je plekje reserveren doe je hier

Funky Friday is een nieuwe les die je de laatste vrijdagavond van de maand helpt om je weekend “funky” in te zetten. Een krachtige flow haalt je helemaal uit je hoofd en grondt je stevig in je lichaam. Tijdens de eindontspanning glijden de zorgen van je schouders en kan je weekend vol fun beginnen. 

Dit is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen.

Je plekje reserveren doe je:
hier als je naar de studio komt
hier als je online meedoet

Plooy is blij Suyana weer te mogen verwelkomen in Hasselt! Het belooft steeds opnieuw een magische avond te worden.

In de zangcirkel “Mantras for the Heart” neemt Suyana je met haar wonderlijke stem mee om diep in het mysterie te duiken van prachtige mantras die het hart raken én die we samen zullen zingen. Maar ook om te luisteren naar haar liederen die je diep naar binnen brengen en je ziel zullen beroeren.

Dit is een avond om jezelf te ontmoeten, je hart te voelen en je ziel te horen fluisteren.

Een avond opgedragen aan het mooiste in onszelf, gedragen door wonderlijke muziek en samenzang. In eenvoud en schoonheid diep verbonden met onszelf en elkaar.

Reserveer snel je plekje en wees welkom!

PS: Kunnen zingen is géén vereiste!

Op zondagavond 14 mei is Dr. Elke Smeets weer bij Plooy om je de kracht van crystal alchemy klankschalen te laten ervaren. Wat uniek is aan deze klankschalen is dat ze, in tegenstelling tot andere klankschalen, voor 99,9 procent uit helder kristal bestaan en dat voel je. Niet alleen tot in je tenen maar ook tot in je cellen. De pure resonantie van het kristal in je lichaam helpt je voelen wat er echt in je leeft. Naarmate de sessie vordert ontstaat er steeds meer harmonie in je zenuwstelsel. De kristallen geluidstrillingen versterken je vermogen om ruimte te maken voor je gevoel en dat is bijzonder transformerend.

We beginnen de avond met het plaatsen van intenties voor de sound healing. Meteen aansluitend word je 60 minuten lang meegevoerd op de trillingen van de kristallen klankschalen. Je ligt warm ingeduffeld in savasana houding op je mat en laat je zachtjes meevoeren door het geluid. Na afloop doen we nog een korte reflectie en is er ruimte voor het delen van ervaringen.

Wie?
Elke is zangeres en doctor in de psychologie, gespecialiseerd in de toepassing van trauma-sensitieve acceptatie en commitment therapie, zelfcompassie en positieve psychologie.
Ze is samen met jou op weg om terug een veilige plek voor jezelf te worden. Crystal sound healing speelt hierin een bijzondere rol.

Deze sessie boeken doe je via deze link:
Crystal Sound Bath sessie 14/05

Tijdens het afrekenen krijg je de optie om voor 1 sessie te boeken (à 35 euro) of om een strippenkaart voor 5 sessies te kopen (à 30 euro/sessie). Er is maandelijks een sessie en de strippenkaart is 10 maanden geldig.

Op maandag 29 mei (Pinkstermaandag en dus een vrije dag voor velen!) geeft  Ineke van Nieuwenhove bij PLOOY een workshop Hormoonyoga. Deze is ideaal voor vrouwen die hun hormonen op natuurlijke wijze in balans willen brengen (of houden).

Ooit al last gehad van acne, vermoeidheid, een onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, cysten, een laag libido? Ja? Je bent niet alleen! En nee, je bent niet gek of ziek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker in je vel.

Dinah Rodrigues ontwikkelde een specifieke yogaset voor vrouwen die een zeer gunstig effect heeft op klachten tijdnes de (pre)menopause, maar ook pms, een verminderde vruchtbaarheid, een onregelmatige cyclus, je libido, een trage schildklier, cysten, enz. omdat de set álle hormonale klieren beïnvloedt. Hormoonyoga is dus voor vrouwen van alle leeftijden. De set bestaat uit een aantal vaste houdingen samen met dynamische ademhalings- en visualisatietechnieken. Ineke werd opgeleid door Dinah en deelt sinds 2016 deze krachtige set met vrouwen van alle leeftijden.

In deze workshop inspireert Ineke je, zodat je merkt dat al je angsten en verwarring rond je lichaam kunnen worden vervangen door begrip. Je hoeft niet te strijden tegen je hormonen, leer ermee samenwerken. Je hormoonbalans is alles. Je mag immers nog zoveel talenten en ideeën hebben, als je hormonen uit balans zijn, zul je de energie en veerkracht niet hebben. Maar wanneer je hormoonbalans optimaal is, voel je je fit, onbezorgd en zelfverzekerd, zodat je een vitaal en passievol leven kunt leiden!

Hormoonyoga (re)activeert je hormonen, regelt je cyclus, vergroot je vruchtbaarheid en je libido, vermindert overgangsklachten en geeft je de kracht en vitaliteit om je vrouwelijk potentieel te leven tot op zeer hoge leeftijd!

In deze workshop leer je de set aan én krijg je een hoop informatie over de essentiële rol van hormonen. Je krijgt een hand-out met daarin alle oefeningen van de set zodat je hem daarna thuis zelf kunt beoefenen. Geen yogavoorkennis vereist.

NIET voor: zwangere vrouwen, vrouwen die nog volledige borstvoeding geven, vrouwen die hormoongevoelige borstkanker hebben/hadden, vrouwen met vergevorderde endometriose (stage 3 of 4) of myomen.

Guest Teacher Ineke stelt zichzelf aan je voor:
Als kind wou ik twee dingen worden: schrijfster en danser. Van het eerste maakte ik mijn beroep en het dansen bleef een passie. In 2003 begon ik met Hatha Yoga en ontdekte dat mijn lichaam na elke les even ‘licht’ aanvoelde als bij het dansen én hoe ik erna ook in een heldere flow zat om te schrijven. Een revelatie! Toen ik Kundalini Yoga ontdekte, was ik verkocht. In 2011 volgde ik de Kundalini Yoga Teacher Training, gevolgd door een opleiding Kundalini Yoga Therapy (voedingsleer, acapressuur en basis ayurveda) en Medische basiskennis. Sinds 2012 doceer ik Kundalini Yoga, ademlessen en leid ik Osho Kundalini Meditation en Osho Dynamic Meditation. In het voorjaar van 2016 volgde ik de opleiding Hormoonyoga bij Dinah Rodriguez en startte meteen met lesgeven. In december 2016 behaalde ik aanvullend mijn diploma Hormooncoach. Intussen kan ik zeggen: Hormoonyoga is zo krachtig! Erg moeilijk is de set niet, maar je moet ‘m wel precies uitvoeren wil je effect. Reeds tijdens het aanleren hoor ik van veel vrouwen dat ze zich nadien vrolijk en energiek voelen. De set is echt een opkikker! Ik hoop je weldra te mogen ontmoeten bij PLOOY!

De workshop boeken doe je via deze link:
Workshop Hormoonyoga

PRAKTISCH:
De workshop duurt een hele dag (start om 9u30, einde om 18u).
Wij voorzien water, thee, fruit en noten, maar je lunch dien je zelf mee te brengen. 
Deelnameprijs: 127 euro

Mindful Friday brengt jou maandelijks een héérlijke vrijdagavond.

In deze sessie ontmoeten Yin Yoga en Mindfulnes elkaar, om elkaar aan te vullen en te versterken.

Yin Yoga helpt je diep zittende spanning uit je lichaam te stretchen. Mindfulnes helpt je diep zittende spanning uit je geest te stretchen.

Het resultaat: Jij. Blij. En ontspannen. En klaar voor het weekend.

Deze les is all levels en toegankelijk voor iedereen, ongeacht je ervaring of achtergrond.

Je plekje reserveren doe je:
hier als je naar de studio komt
hier als je online meedoet

Liene van Momrise organiseert met haar Magic Mama Circles een mini-retreat voor zelfbewuste mama’s (to be), om de connectie met zichzelf en andere mama’s te verdiepen.

Liene creëert een veilige ruimte waar open en kwetsbaar gesproken kan worden over de mooie én rauwe stukken van het moederschap. Een magische en liefdevolle plek waar mama’s elkaar kunnen bekrachtigen, dragen én optillen. Door middel van MIND, BODY & SOUL WORK stappen we uit de gejaagdheid van het leven en zakken we van ons hoofd in ons lijf. We starten onze avond met een passende intentiesetting en brengen vervolgens ons zenuwstelsel tot rust met behulp van ademhalingsoefeningen & yogahoudingen. Nadat we rust en ruimte gecreëerd hebben, duiken we dieper in het thema van de avond en verbinden we door het delen van onze verhalen. Om dit alles te integreren, installeren we rituelen, maken we gebruik van visualisaties en doen we een dankbaarheidsoefening. Reflectieve journaling prompts helpen je om ook thuis je proces verder te zetten. Deze verbindende avond sluiten we af met een kruidig tasje thee & wat lekkers.

Als klinisch psychologe, mama van 2 schatten van dochtertjes en ervaringsdeskundige in broze wolken is Liene dé persoon om je warm maar professioneel op te vangen en te begeleiden.

Voel je van harte welkom op vrijdag 16 juni om 20u! 

Je plekje reserveren doe je hier

Funky Friday is een nieuwe les die je de laatste vrijdagavond van de maand helpt om je weekend “funky” in te zetten. Een krachtige flow haalt je helemaal uit je hoofd en grondt je stevig in je lichaam. Tijdens de eindontspanning glijden de zorgen van je schouders en kan je weekend vol fun beginnen. 

Dit is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen.

Je plekje reserveren doe je:
hier als je naar de studio komt
hier als je online meedoet

Always looking out for more interesting things for you!