Yogaplay

“Just a spoonful of sugar helps the medicine go down”

Yoga is een serieuze aangelegenheid en dat is ok, maar soms leer je het best als het medicijn in een snoepje verstopt zit. En soms is dat snoepje een yogafeestje. It’s supercalifragilisticexpialidocious!

Gewoon afkomen en meespelen.
Geen intake, geen afspraak, no nonsense!
(Wel je deelname op voorhand even registreren.)

We verwelkomen je graag een 15-tal minuutjes voor de les begint, zo kan jij je rustig installeren en kunnen we tijdig beginnen.

Lees hieronder alles over de verschillende lessen, kies wat bij jou past en kom af!

AAL_8 (1)

Ashtanga Yoga is een traditionele vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden in een flow op het ritme van je ademhaling (= het principe van vinyasa). Wereldwijd is dit een van de populairste yogastijlen owv zijn rechtlijnigheid en de “meditation in motion” die je na enige oefening kan ervaren.

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als “power yoga”. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

In het uurrooster zie je Ashtanga Yoga (donderdag en zaterdag) en Ashtanga Yoga + (zondag). Het verschil is de hoeveelheid houdingen, de les op zondag duurt iets langer en dus worden er meer houdingen gedaan.

In Ashtanga Yoga-termen noemen we dit “Half Primary” en “Full Primary”. De Ashtanga houdingen zijn opgedeeld in vaste reeksen: 1e (primary series), 2e (second series), etc. De Ashtanga Yoga les covert de “Half Primary” (voor de kenners tot aan navasana + closing), de Ashtanga Yoga + les covert de “Full Primary” (de gehele eerste reeks dus) en maakt soms eens een kleine escapade naar de houdingen van de 2e reeks.

De Lunar Sequence (vroeger Moon Sequence) is een vaste reeks van zachte dynamische opwarming, een korte set staande en een reeks zittende houdingen.
Deze reeks richt zich vooral op de gezondheid en mobiliteit van de wervelkolom en de heupen en geeft je met zijn trage karakter alle tijd om in connectie met jezelf en je ademhaling te bewegen. Je zou het kunnen zien als een zachtere versie van Ashtanga Yoga, want het heeft dezelfde structuur, streeft eveneens naar “meditation in motion”, MAAR is wat zachter van energie en het tempo ligt iets lager.

Deze les is all levels. Toegankelijk en ook leuk voor beginners, tijdens de zwangerschap, voor wie herstellend is, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment om rustig te bewegen en in connectie te komen met zichzelf.

Opgelet! In deze les zitten we regelmatig op onze knieën. Indien je last hebt van je knieën, gelieve ons even te contacteren voor je eerste deelname om te overleggen hoe we deze les voor jou optimaal kunnen laten werken.

Strong Flow is jouw wekelijkse challenge!

Je gaat in deze flow op een aandachtige manier aan je kracht werken. Je traint zo niet alleen je lichaam, maar maakt ook je zenuwstelsel weerbaarder voor stress! Je adem onder controle houden tijdens een inspanning is namelijk dé manier om je weerbaarheid voor stress in ongecontroleerde situaties ook te vergroten!

Zijn het alleen maar rollende spieren in deze les? Zeker niet, Kevin is dé master in ademhaling en meditatie, dus ook je mind zal helemaal opgeschoond én opgeladen zijn na deze sessie.

PS: Be prepared to sweat!

Trage, vloeiende bewegingen brengen je afwisselend naar stabiliserende en relaxerende houdingen die kort worden vastgehouden om stress los te werken en de functionaliteit van je lichaam te herstellen.

Een heerlijke les om op woensdag de week te breken met een dosis frisse energie, op vrijdag* de week af te sluiten en het weekend ontspannen te beginnen of zondag om van je Slow Sunday te genieten. Adem, laat los, voel je kracht, geniet.

Deze les is all levels. Toegankelijk en ook leuk voor oa beginners, prille zwangeren, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment van rust zonder aan dynamiek in te boeten. Ben je meer ervaren? Je zal zeker een uitdaging aangereikt krijgen!

* OPGELET! In juli en augustus zal er GEEN Gentle Flow zijn OP VRIJDAG!
De lessen op woensdag en zondag lopen gewoon door!

Restorative Yoga is de allerzachtste vorm van Yoga.
We gaan in deze les te werk met maximaal comfort om je lichaam een ware reset te geven. Je ademhaling komt tot rust, je zenuwstelsel normaliseert, je stressniveau daalt en je stressbestendigheid neemt toe.

Restorative Yoga is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft! Restorative Yoga is ook uitermate geschikt voor wie herstellend is op fysiek en/of mentaal vlak.

Restorative Yoga is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn!

Yin Stretch is onze versie van Yin Yoga. Yin staat voor lang aangehouden stretches (tot wel 5 minuten) die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning. De lessen kunnen focussen op een bepaalde uitwerking op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam of op een bepaald lichaamsdeel zoals knieën, heupen, rug of bovenlichaam.

Yin Yoga is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft!

Yin Stretch is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. No more issues in your tissues!

Yoga Nidra (= yogic sleep) is een vorm van begeleide meditatie waarin je zweeft tussen slapen en waken. Het doel van Yoga Nidra is om diepe ontspanning te ervaren en jezelf als het ware te resetten.

Dit is geen wekelijkse les, maar een les die we nu en dan inplannen als extraatje.

Deze les is toegankelijk voor iedereen. Geen voorkennis vereist!