Energetisch werk

Volgens de yogaleer hebben meer dan alleen een fysiek lichaam, we hebben bijvoorbeeld ook een emotioneel lichaam, een denkend lichaam en een energetisch lichaam. 

In al die lagen van ons verzamelde lichaam kan het evenwicht op een bepaald moment verstoord raken. Voor je fysieke lichaam kies je dan bijvoorbeeld voor een yogasessie of een massage, voor je mentaal-emotionele lichaam ga je misschien met iemand in gesprek en voor je energetische lichaam is er dan energetisch werk of een energetische “healing” zoals dat ook wel eens genoemd wordt. 

“Healing” klinkt misschien nogal zweverig, maar het resultaat is heel erg “echt” en “voelbaar”.

Twijfel je of dit iets voor jou is? Vraag er gerust naar, we helpen je graag verder. 

Ons lichaam bestaat uit verschillende soorten weefsels: uiteraard is er ons skelet, de botten die ons structuur geven, die botten raken elkaar in onze gewrichten waar weer geheel eigen weefsels in zitten om die goed te laten bewegen, dat geheel wordt samengehouden door onze spieren, pezen en bindweefsel, we hebben organen, er zitten vloeistoffen en slijmvliezen in ons lichaam en elk kleinste celletje is eigenlijk een hele wereld op zichzelf. 

In al deze weefsels kan de vrije stroming van energie geblokkeerd raken. Door een kwetsuur, mentaal-emotionele spanning, over- of onderbelasting van ons stelsel, een tijdje minder goede zelfzorg etc.

Hier kan (de trilling van) klank ingezet worden om de blokkades op verschillende niveaus weer in beweging te brengen en de energie opnieuw vrij(er) te laten stromen. In combinatie met de andere nodige stappen of als voorlopige enige stap wanneer er even nog geen energie of marge is voor meer. 

Hoe kan dat? Als je al eens in luide muziek hebt vertoefd, heb je ongetwijfeld ervaren dat die klanken tot diep in je lichaam voelbaar zijn als trillingen. Diep in je buik of oppervlakkiger in de kleinste donshaartjes op je huid. 

Of zoals Nikola Tesla het zei “If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration.”

In overleg bepalen we waarop de behandeling gericht wordt en kiezen we welke klanken en eventuele andere tools zoals ademwerk en/of massage we daarvoor inzetten. Voor deze behandeling wordt 90 minuten voorzien, om voldoende tijd te hebben om vooraf af te stemmen en nog even te integreren achteraf. Je zal 60 min ondergedompeld worden in klank.  

Deze sessies worden gegeven door Noé, yogadocent, massagetherapeut en sound healer. 

Prijs: 85,- (90 min.)

“The body keeps the score”, zei Bessel van der Kolk. Hij bedoelde hiermee dat in ons lichaam een geheugen zit. Moeilijke momenten creëren een spanning in ons lichaam. Cognitief besteden we vaak voldoende aandacht aan die “moeilijke momenten”. We gaan in therapie, praten met een psycholoog. En toch…blijft er precies een stukje “hangen”. Dat stukje zit in ons lichaam en kunnen we jaaaaaren met ons meedragen. 

Somatic Bodywork helpt je deze stukjes in je lichaam op te sporen en los te laten. Je leert in je eerste sessie een aantal ademhalingstechnieken en bewegingsopties aan en dan gaan we samen op pad. Sessie na sessie kan je een dieper laagje bereiken en jezelf meer en meer vrijmaken van belemmerende stukjes. Zo kom je weer dichter en dichter bij jezelf. 

Deze sessie worden begeleid door Noé, yogadocent, massagetherapeut en holosomatisch therapeut. 

Prijs: 85,- (90 min.)

Meer info volgt snel!