Plooy?

Kevin & Noé begonnen in 2013 met het geven van yogalessen. Een jaar later openden ze hun eigen yogastudio in hartje Hasselt: Kevin & Noé Yoga Life. In 2016 namen ze hun intrek in hun huidige studio waar het aanbod en het lesrooster – en daarmee ook het team – groeide en er nood kwam aan een nieuwe naam. Zo ontstond PLOOY, een studio voor yoga en mindful movement. PLOOY staat voor dezelfde kwaliteit en persoonlijk contact die je van K&N gewend bent, maar ook voor de kwaliteiten waarin jij je bij PLOOY kan komen trainen: flexibiliteit, veerkracht, stabiliteit.
Samen op weg naar een gezonde en gelukkige jij, fysiek én mentaal!

Van harte welkom in Hasselt, van harte welkom bij PLOOY!

K+N en team PLOOY

Kevin

Grounding father

Kevin is multidisciplinair yogateacher en masseur bij PLOOY. Hij is daarnaast samen met Noé de drijvende kracht achter de studio.

“Curious and Curiouser” – “Alice’s adventures in Wonderland”, Lewis Carroll

Altijd benieuwd, dat is Kevin. Als tiener ontwikkelde hij al een interesse in yoga en alles wat daar voor hem bij hoorde (yogafilosofie en -mythologie). Hij volgde zelfs nog ooit les bij Rama Saenen, vele jaren geleden. Ashtanga Yoga was echter de practice die hem definitief “beet”. Met kleine kinderen in huis was naar de les gaan niet altijd praktisch haalbaar en dus begeleidde de app van Micheal Gannon Kevin elke ochtend. Tot hij meer wou weten. Hij schreef zich in voor een een teacher training olv Manju Jois. Hier leerde hij Noé kennen. Van daaruit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden.

“Als ik iets geleerd heb uit het leven dan is het wel dat alles altijd in beweging is. Niets is eindig. Ook al lijkt dat soms zo.”

Een lijf en geest die deze constante beweeglijkheid aankunnen, dat is voor Kevin waar yoga over gaat. Hij verdiepte zich dan ook in meditatie- en pranaymatechnieken, alsook yoganidra. Ook Yin yoga leerde hij door de jaren heen waarderen. Daarnaast heeft hij van nature een brede interesse in alles wat bewegen en sport aangaat en verdiept hij zich graag in functioneel bewegen en Functional Range Conditioning. Kevin is voortdurend wel iets aan het bijleren, maar sinds 2022 mag hij zichzelf ook Breath Master noemen.

Als papa van 2 tienerzonen is Kevin ook de man van de “dad jokes”, of zoals sommige yogis het zeggen: “flauwe mopjes van meester Kevin”. Feit is dat lachen gezond is en dat je in een les van Kevin zal lachen is ook vrijwel zeker.

Kevins leven ís PLOOY, maar als hij niet in de studio is of achter de schermen aan het werk is, kan je hem al eens aantreffen in een ijsbad of ijskoud meer, in de natuur, in de sauna (jawel een man van contrasten), sowieso met een interessant boek in de hand, genietend van een tasje koffie of thee of van het lekkers van de dag dat Noé hem voorschotelt. Hij probeert uiteraard ook tijd te investeren in het vormen van zijn zonen tot de volwassen versie van de prachtige personen die ze al zijn.

Je treft Kevin uiteraard in het Yogalab en in de Ashtanga Yoga op donderdagavond en zaterdagochtend. Daarnaast geeft hij regelmatig een fenomenale Breathwork sessie, kan je bij hem terecht voor een waaier aan 1-op-1 trajecten én helpt hij je graag ontspannen met een zachte massage. 

Noé

Mother of Plooyers

Noémi (Noé) Schoefs is multidisciplinair yogateacher en massagetherapeut bij PLOOY. Ze is daarnaast samen met Kevin de drijvende kracht achter de studio.

“Your movement practice should be an act of self-love.”

Deze quote van Noé zelf is de perfecte samenvatting van hoe ze naar beweging kijkt en wat ze wil doorgeven in haar lessen.

Haar yogareis begon bijna 20 jaar geleden na een auto-ongeval toen ze op advies van haar fysiotherapeut yoga ging doen. Vele proeflessen later (de zoektocht naar een leuke les liep niet van een leien dakje) belandde ze op vakantie per toeval in een “power yoga” les en kreeg zo eindelijk de smaak te pakken.

Ze ontdekte dat de basis van deze stijl in de Ashtanga Yoga lag en ging op zoek. Het werd een never ending story van leren en meer leren tot een teacher training olv Manju Jois de logische volgende stap was. Hier leerde ze Kevin kennen. Van daar uit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden. Voor Noé volgde later ook nog een opleiding Yin Yoga die ze als een uitbreiding zag op de therapeuten opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde die ze eerder al volgde.

Vanuit haar eigen revalidatie heeft Noé een grote interesse in alles wat het therapeutische aspect van yoga betreft en ze blijft zich in dat veld ook voortdurend bijscholen. Ze volgde de voorbije jaren een internationale master opleiding die thema’s behandelt als functioneel ademen, inclusiviteit in de yogastudio, de laatste nieuwe kennis en methodes inzake pijnsyndromen zoals fibromyalgie en CVS, yoga bij trauma, mindful strength, Functional Range Conditioning, Fighting Monkey en meer.

Met de jaren die voorbij gaan, blijft ook Noé’s lijstje met gevolgde opleidingen groeien: Rolling along the anatomy trains, Ayurveda en Ayurvedische massagetechnieken, Restorative Yoga, Fascia Stretching, Sound Healer en momenteel staan weer enkele massagetechnieken op haar opleidingskalender. 

Noé’s lessen zijn samen te vatten als zachte kracht en krachtige zachtheid. Ze plaats je in een veilig kader en doorspekt het geheel met weetjes over je lijf en mind, reikt opties aan voor iedereen en maakt hier en daar ook eens een grapje, want té serieus past niet bij haar. Ze zal je aanmoedigen om de challenge met jezelf aan te gaan in vol respect voor je lichaam en zo (her)vind jij balans. Maar bovenal hoopt ze je pure yogafun te laten ervaren!

Noé’s leven ís PLOOY, maar als ze niet in de studio is of achter de schermen aan het werk is, dan is ze óf in de buitenlucht met de 4-voeters van het gezin, óf aan het knutselen in de keuken (een hobby die soms uit de hand loopt) óf geniet ze van een heerlijk tasje warmte met een goed boek in de hand, of een breiwerk of een serie om te bingen of een hondje op schoot. 

Je treft Noé uiteraard in het Yogalab, in de Yin Stretch op maandagavond en woensdagochtend, in de Gentle Flow op woensdagavond en zondagvoormiddag, in de Lunar Sequence op vrijdagochtend en op zondagochtend in de Ashtanga Yoga +. Daarnaast kan je bij haar terecht voor verschillende trajecten van 1-op-1 begeleiding én legt ze je heel graag in de watten met een heerlijke massage. Ook voor een individuele Sound Healing op maat kan je bij haar terecht. 

Adjustment Ashtanga Yoga Full Primary Hasselt Limburg

Hilde

Allround yogateacher met een specialisatie in Yin Yoga en Gravity Yoga, pedagogisch coördinator bij SOS Kinderdorpen, mama van 3 volwassen zonen

Hilde beoefent al jaren yoga bij PLOOY. Toen we in 2020 de eerste State of Flow Yoga Teacher Training organiseerden was Hilde er dan ook snel bij om mee te doen! En wat een mooi parcours werd het! Hilde verdiepte zich in datzelfde jaar ook nog in Yin Yoga en Gravity Yoga.

In 2021 gaf ze haar eerste lessen bij PLOOY. Aanvankelijk waren dat vervangingen voor Kevin en Noé, maar later pikte zo ook haar eigen lessen op. 

Je kan Hilde op zaterdagvoormiddag treffen in de Yin Stretch of haar nieuwe Gravity Yoga (een trage yinne flow) of wanneer ze eens een les Lunar Sequence of Gentle Flow vervangt. Welke les ze ook geeft, het is telkens weer heerlijk!

Naast de yogastudio heeft Hilde een drukke agenda waarbij ze haar tijd verdeelt tussen haar werk voor SOS Kinderdorpen, het toch nog een beetje heel goed zorgen voor haar 3 grote zonen en lekkere, gezonde en voedzame dingen uit haar keuken toveren. Hilde is de persoon die naar elke teamvergadering iets heerlijks meeneemt en op de vraag hoe ze dat gemaakt heeft antwoordt “ik heb zomaar iets samen gedaan en het gebakken”. 

Je kan bij Hilde terecht op zaterdagvoormiddag in de Yin Stretch of Gravity Yoga. 

Wendy

Allround yogateacher, administratieve duizendpoot, mama van 2 tieners, masseur met gouden handen

Wendy Awouters startte haar yogareis na de geboorte van haar kinderen. Door aanhoudende rugproblemen en haar zoektocht hoe hier zo goed mogelijk mee om te gaan, kwam Ashtanga yoga op haar pad en Wendy was meteen verkocht. Inmiddels zijn haar kinderen opgegroeid tot flinke tieners en is ook Wendy haar practice en yogakennis met de jaren mee gegroeid.

In 2021 volgde ze de State of Flow Yoga Teacher Training bij PLOOY. Een jaar later begon ze regelmatig eens een lesjes te vervangen voor Kevin en Noé. Vanaf 2023 geeft ze naast regelmatig eens een vervanging, de Lunar Sequence lessen op maandagavond.

Naast haar vaste maandagavonden, geeft Wendy ook met veel plezier 1-op-1 yogalessen. Vanuit haar eigen ervaring met rugklachten, heeft ze een grote kennis om je te helpen in de zoektocht naar wat kan werken voor jouw lichaam.

In het leven buiten de yogastudio heeft Wendy een passie voor (bij)leren en volgt ze regelmatig bijscholingen om haar kennis uit te breiden: yoga, meditatie, massagetechnieken… 
Als administratieve duizendpoot ondersteunt ze ook haar man in zijn onderneming, in de rol van mama heeft ze haar handen vol met haar 2 tieners en puur voor zichzelf kan ze echt genieten van een interessant boek en een wandeling in de natuur.

Je kan bij Wendy wekelijks terecht op maandagavond in de Lunar Sequence, voor een 1-op-1 yogales op maat van jouw lichaam en voor een heerlijke ontspanningsmassage. 

Liene

Allround yogateacher, psychologe, mama van 2 kleine meisjes, expert broze wolken, bezielster van Momrise en gefascineerd door de planeten en hun uitwerking op ons

Liene Ketelslegers kwam middenin het pittige parcours dat “ouderschap” heet in contact met Kevin en Noé en is sindsdien een fervent Plooyster. Yoga bracht haar niet alleen focus en aandacht, maar ook rust en vertrouwen. Uiteindelijk koos Liene ervoor om in 2022 de State of Flow yoga teacher training te volgen, om haar eigen practice te verdiepen en dichterbij zichzelf & haar gevoel te komen. De wijsheid van het lichaam neemt ze sindsdien graag mee in haar therapeutische sessies om zo de connectie tussen mind & body te herstellen en versterken.

Naast het zoeken van de juiste woorden voor hetgeen we (on)bewust voelen, leeft Liene voor verbinding. Verbinding met jezelf, de ander, de natuur… Zo startte ze in 2022 met het geven van de Momrise Magic Mama cirkels. Een veilige plek om de bitterzoete aspecten van het moederschap te delen met gelijkgestemde mama’s, om connectie te maken met wat er werkelijk toe doet, om te leven vanuit het hart.

Haar wekelijkse lesjes op maandag vertrekken vanuit diezelfde verbinding. De Slow Flow vormt zo jouw bewuste start van de week. Het helpt je om te gronden, om uit je hoofd te stappen en om te zakken in je lijf. Om te voelen en te zijn. Om jouw intenties om te zetten in acties. Geen verbinding zonder veiligheid. Geen veiligheid zonder rust. Met een uitgebreide Savanasa Bliss herontdek je de kalmte in jezelf. Stap je uit de Fight/Flight. Bewust vertragen. Op én naast de mat.

En als we het dan toch hebben over naast de mat … daar tref je Liene aan in haar praktijk, moederend, genietend van de buitenlucht óf in een cosy koffiebar, met een heerlijke cappuccino, wat zoets én boeiende lectuur. Zo volgt ze niet alleen de nieuwe ontwikkelingen op binnen de psychotherapie (ACT, Polyvagaal Theorie, Perinataal Welzijn, Zelfcompassie …), maar ook (ver) daarbuiten: Astrologie, Ayurveda, Holistische zienswijzen & spiritualiteit. Ze vindt het dan ook heerlijk om diepe gesprekken te voeren en ervaringen te delen.

Je kan bij Liene terecht op maandagochtend in de Slow Flow, geregeld op vrijdagavond in de Momrise Magic Mama cirkel en voor 1-op-1 sessies met een therapeutische insteek.

Jimmy

Allround yogateacher, technisch adviseur in de meubelindustrie, baasje van Sue en Roza het schattigste Teckel-duo, music & food lover pur sang

Jimmy Vanempten ontdekte yoga in 2016 als een middel om meer rust te vinden in zijn drukke ondernemende leven. Al snel was yoga niet meer weg te denken uit zijn leven en uiteindelijk ging hij op zoek naar een Yoga Teacher Training. Zo belandde hij bij PLOOY. In 2022 nam hij deel aan State of Flow. Al heel snel zagen Kevin en Noé zijn zachte kracht (en zijn uiterst aangename stem die je rust en kalmte brengt) als een mooie meerwaarde voor hun team.

In het leven naast de yogamat is Jimmy naast technisch adviseur in de meubelafwerking ook nog pistoolschilder en maakt hij werkelijk hele mooie dingen. Interieurdesign is dan ook maar 1 van zijn talrijke hobbies. Verder leest (en leert) Jimmy graag over spiritualiteit, yoga en meditatie, houdt hij ervan om te reizen met de campervan en te genieten van wandelingen in de natuur met Sue en Rosa (dat alles uiteraard in het gezelschap van zijn vrouw), maar je kan deze muzikale hobbykok ook al luchtgitaar spelend aantreffen achter de kookpotten.

Jimmy begeleidt je elke dinsdagavond in de Ashtanga yoga short. Een verkorte versie van de Ashtanga Yoga reeks die je een allround work-out én work-in geeft. Hij neemt je ook graag mee in een 1-op-1 les, als je je nog niet klaar voelt voor de drukte van een groepsles. Hoe dan ook ben je bij Jimmy in goede handen!

Guest Teachers

Regelmatig zie je op het PLOOY-rooster ook een “guest teacher” staan. Soms zijn dat docenten die hun specialisatie eenmalig (of heel sporadisch) bij PLOOY aanbieden. Maar enkele van die “gasten” zijn inmiddels een regelmatige en vaste waarde geworden.  Over hun vertellen we je dan ook graag meer. 

Elke Smeets, Mindful Self-Compassion trainer, Crystal Sound Healer

Elke verrijkt op tijd en stond ons team als Mindful Self-Compassion trainer. Ze is wijs en warmhartig en zal je op een veilige en authentieke manier aanleren hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan. Elke ondersteunt regelmatig een PLOOY-retreat met deze mooie techniek. Maar je kan haar ook maandelijks in de studio treffen met haar Crystal Sound Bath Sessions. Een absolute aanrader! 

Elke is doctor in de psychologie en doceert oa aan de Universiteit Maastricht.
Ze is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld! In 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Elke leidt therapeuten en andere professionals op in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privé praktijk in Hasselt.

Suyana

Mantras for the Heart met Suyana Plooy event

Suyana (Veerle Kumpen) is de persoon die jou helpt verbinden met het diepste in jezelf én met de ander tijdens de prachtige zangcirkels die ze brengt.

Met haar “Mantras for the Heart” neemt ze je met haar wonderlijke stem mee om diep in het mysterie te duiken van prachtige mantras die het hart raken én die ze samen met jou zingt. Maar je bent ook vrij om enkel te luisteren naar haar liederen die je diep naar binnen brengen en je ziel zullen beroeren.

Dit zijn telkens weer avonden om jezelf te ontmoeten, je hart te voelen en je ziel te horen fluisteren. Een avond opgedragen aan het mooiste in onszelf, gedragen door wonderlijke muziek en samenzang. In eenvoud en schoonheid diep verbonden met onszelf en elkaar.