Top

Team

Plooy / Team

Team

Kevin & Noé begonnen in 2013 met het geven van yogalessen. Een jaar later openden ze hun eigen yogastudio in hartje Hasselt: Kevin & Noé Yoga Life. In 2016 namen ze hun intrek in hun huidige studio waar het aanbod en het lesrooster – en daarmee ook het team – groeide en er nood kwam aan een nieuwe naam. Zo ontstond PLOOY, een studio voor yoga en mindful movement. PLOOY staat voor dezelfde kwaliteit en persoonlijk contact die je van K&N gewend bent, maar ook voor de kwaliteiten waarin jij je bij PLOOY kan komen trainen: flexibiliteit, veerkracht, stabiliteit.
Samen op weg naar een gezonde en gelukkige jij, fysiek én mentaal!

Van harte welkom in Hasselt, van harte welkom bij PLOOY!

K+N en team PLOOY

Kevin

Kevin

Grounding father

Kevin is multidisciplinair yogateacher en masseur bij PLOOY. Hij is daarnaast samen met Noé de drijvende kracht achter de studio.

“Curious and Curiouser” – “Alice’s adventures in Wonderland”, Lewis Carroll

Altijd benieuwd, dat is Kevin. Als tiener ontwikkelde hij al een interesse in yoga en alles wat daar voor hem bij hoorde (yogafilosofie en -mythologie). Hij volgde zelfs nog ooit les bij Rama Saenen, vele jaren geleden. Ashtanga Yoga was echter de practice die hem definitief “beet”. Met kleine kinderen in huis was naar de les gaan niet altijd praktisch haalbaar en dus begeleidde de app van Micheal Gannon Kevin elke ochtend. Tot hij meer wou weten. Hij schreef zich in voor een een teacher training olv Manju Jois. Hier leerde hij Noé kennen. Van daaruit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden.

“Als ik iets geleerd heb uit het leven dan is het wel dat alles altijd in beweging is. Niets is eindig. Ook al lijkt dat soms zo.”

Een lijf en geest die deze constante beweeglijkheid aankunnen, dat is voor Kevin waar yoga over gaat. Hij verdiepte zich dan ook in meditatie- en pranaymatechnieken, alsook yoganidra. Ook Yin yoga leerde hij door de jaren heen waarderen en sinds kort deelt hij die appreciatie ook in zijn lessen. Daarnaast heeft hij van nature een brede interesse in alles wat bewegen en sport aangaat en verdiept hij zich graag in functioneel bewegen en Functional Range Conditioning.

Als papa van 2 inmiddels tienerzonen is Kevin ook de man van de “dad jokes”, of zoals sommige yogis het zeggen: “flauwe mopjes van meester Kevin”. Feit is dat lachen gezond is en dat je in een les van Kevin zal lachen is ook vrijwel zeker.

Whenever you are ready, he is too! To make you move, sweat and have fun!

Ann-Sofie

Ann-Sofie

Kinder en ouder-kind yoga teacher

Ann-Sofie Simons is kleuter, kinder, tiener en ouder-kind yoga teacher bij PLOOY.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, een quote van het personage Pippi Langkous, typeert haar én de boodschap die ze in haar lessen wil overbrengen.

Enkele jaren geleden startte Ann-Sofie in onze studio met Ashtanga yoga. 
Het was liefde op het eerste gezicht. Het typeert Ann-Sofie dat ze steeds probeert de houdingen en -technieken te doorgronden en het effect op lichaam én geest te observeren. Het ligt in haar aard om alles wat ze leert te verbinden en te integreren. En dat deelt ze graag met ons.

Op zoek naar haar eigen innerlijke kind kwam kinderyoga op haar pad. Ann-Sofie volgde de gevorderde opleiding tot kinderyogadocent bij Sofie Possemiers van El Sole. 
Het is haar missie kinderen te laten ervaren dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat ze zich meer bewust worden van hun eigen lichaam en geest.

Als kinder- en jeugdpsychiater en gezins- en relatietherapeut heeft Ann-Sofie ook de nodige achtergrond en kennis. Een eindeloze fantasie, een aanstekelijk enthousiasme, speelse humor en een authentieke uitstraling maken verder van haar kinderyogalessen een echt avontuur voor jong en oud.

Saskia

Saskia

Zwangerschapsyoga teacher en massagetherapeut

Saskia geeft de lessen zwangerschapsyoga en mama-baby yoga, alsook de zwangerschapsmassages, voetreflex, cranio-sacrale en fascia therapie.

Saskia Maj studeerde in 2005 af als kinesitherapeut en werkte jarenlang in een sportpraktijk. Later stapte ze over naar het Jessa ziekenhuis waar ze tot op heden werkt. Ze verdiepte zich in de jaren die volgden in de fascia therapie, cranio-sacrale therapie en kinesiologie.

Als mama van Ona en Vigo volgde ze tijdens haar zwangerschappen yoga en nu haar kinderen wat groter worden, begon het de kriebelen om die kennis door te geven aan toekomstige mama’s. Onder begeleiding van Karin Vaes (de vorige docent zwangerschapsyoga bij Kevin & Noé en vroedvrouw) leerde Saskia de kneepjes van het vak!

Vorig jaar behaalde ze haar diploma als kinderyoga docent en ze volgt momenteel een opleiding tot voetreflexoloog.

Of je nu bij Saskia naar de les komt, of een heerlijke massage of behandeling van haar krijgt, haar warme hart en gouden handen zullen je een ware boost geven!

Noé

Noé

Mother of Plooyers

Noémi (Noé) Schoefs is multidisciplinair yogateacher en massagetherapeut bij PLOOY. Ze is daarnaast samen met Kevin de drijvende kracht achter de studio.

“Your movement practice should be an act of self-love.”

Deze quote van Noé zelf is de perfecte samenvatting van hoe ze naar beweging kijkt en wat ze wil doorgeven in haar lessen.

Haar yogareis begon meer dan 15 jaar geleden na een auto-ongeval toen ze op advies van haar fysiotherapeut yoga ging doen. Vele proeflessen later belandde ze op vakantie per toeval in een “power yoga” les en kreeg zo eindelijk de smaak te pakken.

Ze ontdekte dat de basis van deze stijl in de Ashtanga Yoga lag en ging op zoek. Het werd een never ending story van leren en meer leren tot een teacher training olv Manju Jois de logische volgende stap was. Hier leerde ze Kevin kennen. Van daar uit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden. Voor Noé volgde later ook nog een opleiding Yin Yoga die ze als een uitbreiding zag op de therapeuten opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde die ze eerder al volgde.

Vanuit haar eigen revalidatie heeft Noé een grote interesse in alles wat het therapeutische aspect van yoga betreft en ze blijft zich in dat veld ook voortdurend bijscholen. Ze volgt momenteel een internationale master opleiding die thema’s behandelt als functioneel ademen, inclusiviteit in de yogastudio, de laatste nieuwe kennis en methodes inzake pijnsyndromen zoals fibromyalgie en CVS, yoga bij trauma, mindful strength, Functional Range Conditioning, Fighting Monkey en meer.

Noé’s lessen zijn samen te vatten als zachte kracht. Ze plaats je in een veilig kader en doorspekt het geheel met weetjes over je lijf en mind, maar ook met grapjes, want té serieus past niet bij haar. Ze zal je aanmoedigen om de challenge met jezelf aan te gaan in vol respect voor je lichaam en zo (her)vind jij balans. Maar bovenal hoopt ze je pure yogafun te laten ervaren!

Elke

Elke

Mindful Self-Compassion Trainer

Elke Smeets verrijkt op tijd en stond ons team als Mindful Self-Compassion trainer. Ze is wijs en warmhartig en zal je op een veilige en authentieke manier aanleren hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan.

Ze ondersteunt de komende tijd enkele PLOOY-retreats met deze mooie techniek.

Elke is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit
Maastricht. Ze is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en ze verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland.

In samenwerking met Professor Kristin Neff deed ze wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie.

In juni 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”.

Elke leidt therapeuten en andere professionals op in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privé praktijk in Hasselt.