Plooy?

Kevin & Noé begonnen in 2013 met het geven van yogalessen. Een jaar later openden ze hun eigen yogastudio in hartje Hasselt: Kevin & Noé Yoga Life. In 2016 namen ze hun intrek in hun huidige studio waar het aanbod en het lesrooster – en daarmee ook het team – groeide en er nood kwam aan een nieuwe naam. Zo ontstond PLOOY, een studio voor yoga en mindful movement. PLOOY staat voor dezelfde kwaliteit en persoonlijk contact die je van K&N gewend bent, maar ook voor de kwaliteiten waarin jij je bij PLOOY kan komen trainen: flexibiliteit, veerkracht, stabiliteit.
Samen op weg naar een gezonde en gelukkige jij, fysiek én mentaal!

Van harte welkom in Hasselt, van harte welkom bij PLOOY!

K+N en team PLOOY

Kevin

Grounding father

Kevin is multidisciplinair yogateacher en masseur bij PLOOY. Hij is daarnaast samen met Noé de drijvende kracht achter de studio.

“Curious and Curiouser” – “Alice’s adventures in Wonderland”, Lewis Carroll

Altijd benieuwd, dat is Kevin. Als tiener ontwikkelde hij al een interesse in yoga en alles wat daar voor hem bij hoorde (yogafilosofie en -mythologie). Hij volgde zelfs nog ooit les bij Rama Saenen, vele jaren geleden. Ashtanga Yoga was echter de practice die hem definitief “beet”. Met kleine kinderen in huis was naar de les gaan niet altijd praktisch haalbaar en dus begeleidde de app van Micheal Gannon Kevin elke ochtend. Tot hij meer wou weten. Hij schreef zich in voor een een teacher training olv Manju Jois. Hier leerde hij Noé kennen. Van daaruit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden.

“Als ik iets geleerd heb uit het leven dan is het wel dat alles altijd in beweging is. Niets is eindig. Ook al lijkt dat soms zo.”

Een lijf en geest die deze constante beweeglijkheid aankunnen, dat is voor Kevin waar yoga over gaat. Hij verdiepte zich dan ook in meditatie- en pranaymatechnieken, alsook yoganidra. Ook Yin yoga leerde hij door de jaren heen waarderen en sinds kort deelt hij die appreciatie ook in zijn lessen. Daarnaast heeft hij van nature een brede interesse in alles wat bewegen en sport aangaat en verdiept hij zich graag in functioneel bewegen en Functional Range Conditioning.

Als papa van 2 inmiddels tienerzonen is Kevin ook de man van de “dad jokes”, of zoals sommige yogis het zeggen: “flauwe mopjes van meester Kevin”. Feit is dat lachen gezond is en dat je in een les van Kevin zal lachen is ook vrijwel zeker.

Whenever you are ready, he is too! To make you move, sweat and have fun!

Noé

Mother of Plooyers

Noémi (Noé) Schoefs is multidisciplinair yogateacher en massagetherapeut bij PLOOY. Ze is daarnaast samen met Kevin de drijvende kracht achter de studio.

“Your movement practice should be an act of self-love.”

Deze quote van Noé zelf is de perfecte samenvatting van hoe ze naar beweging kijkt en wat ze wil doorgeven in haar lessen.

Haar yogareis begon bijna 20 jaar geleden na een auto-ongeval toen ze op advies van haar fysiotherapeut yoga ging doen. Vele proeflessen later belandde ze op vakantie per toeval in een “power yoga” les en kreeg zo eindelijk de smaak te pakken.

Ze ontdekte dat de basis van deze stijl in de Ashtanga Yoga lag en ging op zoek. Het werd een never ending story van leren en meer leren tot een teacher training olv Manju Jois de logische volgende stap was. Hier leerde ze Kevin kennen. Van daar uit leidde hun pad samen naar Bali waar ze in het Ashtanga Yoga Research Center van Prem en Radha meermaals bijscholingen volgden. Voor Noé volgde later ook nog een opleiding Yin Yoga die ze als een uitbreiding zag op de therapeuten opleiding in de traditionele Chinese geneeskunde die ze eerder al volgde.

Vanuit haar eigen revalidatie heeft Noé een grote interesse in alles wat het therapeutische aspect van yoga betreft en ze blijft zich in dat veld ook voortdurend bijscholen. Ze volgde de voorbije jaren een internationale master opleiding die thema’s behandelt als functioneel ademen, inclusiviteit in de yogastudio, de laatste nieuwe kennis en methodes inzake pijnsyndromen zoals fibromyalgie en CVS, yoga bij trauma, mindful strength, Functional Range Conditioning, Fighting Monkey en meer.

Noé’s lessen zijn samen te vatten als zachte kracht. Ze plaats je in een veilig kader en doorspekt het geheel met weetjes over je lijf en mind, maar ook met grapjes, want té serieus past niet bij haar. Ze zal je aanmoedigen om de challenge met jezelf aan te gaan in vol respect voor je lichaam en zo (her)vind jij balans. Maar bovenal hoopt ze je pure yogafun te laten ervaren!

Adjustment Ashtanga Yoga Full Primary Hasselt Limburg

Liesbeth

Allround yogateacher & mindfullness trainer

Liesbeth is al jarenlang een fervente yogabeoefenaar. In 2020 volgde ze bij PLOOY de State of Flow Yoga Teacher Training én werd ze Mindfullness Trainer.

In 2021 gaf ze haar eerste lessen bij PLOOY. Ze verzorgde eerst enkele vervangingen voor Kevin en Noé en pikte dan een eigen wekelijkse les op.

Naast haar vaste wekelijkse Gentle Flow op vrijdagavond, kan je Liesbeth ook tegenkomen als ze een les Ashtanga Yoga, Lunar Sequence of Yin Yoga vervangt. Ze doet het allemaal met evenveel passie.

Hilde

Allround yogateacher

Hilde beoefent al jaren yoga bij PLOOY. Toen we in 2020 de eerste State of Flow Yoga Teacher Training organiseerden was Hilde er dan ook snel bij om mee te doen! En wat een mooi parcours werd het! Hilde verdiepte zich in datzelfde jaar ook nog in Yin Yoga en Gravity Yoga.

In 2021 gaf ze haar eerste lessen bij PLOOY. Eerst deed ze enkele vervangingen voor Kevin en Noé, om dan later een vaste eigen les te krijgen. Je kan Hilde wekelijks treffen in de Yin Stretch op zaterdagvoormiddag of wanneer ze eens de Lunar Sequence of Gentle Flow vervangt. Welke les ze ook geeft, het is telkens heerlijk!

Saskia

Zwangerschapsyoga teacher en massagetherapeut

Saskia geeft de lessen zwangerschapsyoga en mama-baby yoga, alsook de zwangerschapsmassages, voetreflex, cranio-sacrale en fascia therapie.

Saskia Maj studeerde in 2005 af als kinesitherapeut en werkte jarenlang in een sportpraktijk. Later stapte ze over naar het Jessa ziekenhuis waar ze tot op heden werkt. Ze verdiepte zich in de jaren die volgden in de fascia therapie, cranio-sacrale therapie en kinesiologie.

Als mama van Ona en Vigo volgde ze tijdens haar zwangerschappen yoga en nu haar kinderen wat groter worden, begon het de kriebelen om die kennis door te geven aan toekomstige mama’s. Onder begeleiding van Karin Vaes (de vorige docent zwangerschapsyoga bij Kevin & Noé en vroedvrouw) leerde Saskia de kneepjes van het vak!

Ze behaalde inmiddels haar diploma als kinderyogadocent en ze volgde een opleiding tot voetreflexoloog.

Of je nu bij Saskia naar de les komt, of een heerlijke massage of behandeling van haar krijgt, haar warme hart en gouden handen zullen je een ware boost geven!

Elke

Mindful Self-Compassion Trainer

Elke Smeets verrijkt op tijd en stond ons team als Mindful Self-Compassion trainer. Ze is wijs en warmhartig en zal je op een veilige en authentieke manier aanleren hoe je liefdevoller met jezelf kunt omgaan.

Ze ondersteunt regelmatig een PLOOY-retreat met deze mooie techniek.

Maar je kan haar ook maandelijks in de studio treffen met haar Crystal Sound Bath Sessions. Een absolute aanrader! 

Elke is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit
Maastricht. Ze is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en ze verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland.

In samenwerking met Professor Kristin Neff deed ze wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie.

In juni 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”.

Elke leidt therapeuten en andere professionals op in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privé praktijk in Hasselt.