Wanneer je lichaam vastloopt

Soms bouw je – plots of gedurende een langere periode – spanning op in je lichaam die zich geen weg naar buiten lijkt te vinden. Dan hebben we een aantal dieper werkende technieken om je te helpen de balans weer te hervinden.

Bij een therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken uit oa de Tuina [twienah] en Deep Tissue massage: het masseren van bepaalde lichaamszones of spieren, het stimuleren van acupunten en het los maken van triggerpoints, mobilisaties alsook tracties van de gewrichten. Aanvullingen zoals moxibutie (warmte-acupunctuur), guasha (massage met een tool uit jadesteen), cupping (het plaatsen van cups op het lichaam) en het uitwendig gebruik van kruiden(olie) worden waar nodig in combinatie met de therapeutische massagetechnieken toegepast.

Het resultaat is een verbeterde circulatie, een toename van mobiliteit door het ontspannen van de spieren en een verhoogde productie van gewrichtssmeer, er is een positief effect op het bindweefsel en de zenuwbanen alsook mentaal, emotioneel en intellectueel.

Heb je last van fysieke klachten kan een therapeutische massage verlichting brengen.

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut.

Prijs: € 55,-  (45 min. enkel rug/nek/schouders) / € 75,- (60 min.)

Een hoofdreflexbehandeling is nog niet zo ingeburgerd als de alombekende voetreflex. In de TCM visie komen de verschillende zones op de hoofdhuid overeen met bepaalde gebieden (of organen) van ons lichaam. Ook bij spanningshoofdpijn en migraine kan een hoofdreflexbehandeling uitkomst bieden of wanneer je teveel “in je hoofd” zit en piekert.

Bij een hoofdreflexbehandeling wordt de volledige hoofdhuid manueel en met de guasahtool (jadesteen) krachtig gemasseerd.

Deze behandeling kan uitgebreid worden met een massage van de acupunten op het oor.

Prijs: € 45,- (standaard, 30 min.) / € 55,- (hoofd-en-oor, 45 min.)

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut.

Een massage/behandeling van de marma-punten op hoofd, gelaat, hals en nek.
Repetitieve, strijkende en draaiende bewegingen kalmeren de onrust in je hoofd, je hart en je lijf. Je zakt weg in een diepe ontspanning en keert na een uurtje herboren terug naar planeet aarde op de trilling van een grote klankschaal.

Prijs: € 75,- (60 min.)

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut