Wanneer je lichaam vastloopt

Soms bouw je – plots of gedurende een langere periode – spanning op in je lichaam die zich geen weg naar buiten lijkt te vinden. Dan hebben we een aantal dieper werkende technieken om je te helpen de balans weer te hervinden.

Bij een therapeutische massage wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken uit oa de Tuina [twienah] en Deep Tissue massage: het masseren van bepaalde lichaamszones of spieren, het stimuleren van acupunten en het los maken van triggerpoints, mobilisaties alsook tracties van de gewrichten. Aanvullingen zoals moxibutie (warmte-acupunctuur), guasha (massage met een tool uit jadesteen), cupping (het plaatsen van cups op het lichaam) en het uitwendig gebruik van kruiden(olie) worden waar nodig in combinatie met de therapeutische massagetechnieken toegepast.

Het resultaat is een verbeterde circulatie, een toename van mobiliteit door het ontspannen van de spieren en een verhoogde productie van gewrichtssmeer, er is een positief effect op het bindweefsel en de zenuwbanen alsook mentaal, emotioneel en intellectueel.

Heb je last van fysieke klachten kan een therapeutische massage verlichting brengen.

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut.

Prijs: € 55,-  (45 min. enkel rug/nek/schouders) / € 75,- (60 min.)

Een voetreflexzonebehandeling gaat uit van het gegeven dat alle delen van het lichaam (organen, klieren, zenuwbanen, gewrichten, etc.) in verbinding staan met bepaalde zones op de voeten.  Door op deze zones te masseren wordt het zelfherstellend vermogen van het organisme gestimuleerd.  Deze techniek levert snel resultaat op en biedt vaak een alternatief als iemand last heeft van dermate erge pijn dat het betroffen gebied zelf niet te behandelen is of voor wie liever niet uit de kleren gaat.

Deze massage wordt gegeven door Saskia, kinésiste, voetreflexoloog, craniosacraal therapeut, kinder- en zwangerschapsyogadocent.

Prijs: € 70,- (75 min.)
_

Voetreflex specifiek voor stuitligging (+ moxa stick)

Prijs: € 75,- (60 min.)
_

Voetreflex specifiek voor opwekken weeën (40+ weken)

Prijs: € 75,- (60 min.)

Een hoofdreflexbehandeling is nog niet zo ingeburgerd als de alombekende voetreflex. In de TCM visie komen de verschillende zones op de hoofdhuid overeen met bepaalde gebieden (of organen) van ons lichaam. Ook bij spanningshoofdpijn en migraine kan een hoofdreflexbehandeling uitkomst bieden of wanneer je teveel “in je hoofd” zit en piekert.

Bij een hoofdreflexbehandeling wordt de volledige hoofdhuid manueel en met de guasahtool (jadesteen) krachtig gemasseerd.

Deze behandeling kan uitgebreid worden met een massage van de acupunten op het oor.

Prijs: € 45,- (standaard, 30 min.) / € 55,- (hoofd-en-oor, 45 min.)

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut.

Een massage/behandeling van de marma-punten op hoofd, gelaat, hals en nek.
Repetitieve, strijkende en draaiende bewegingen kalmeren de onrust in je hoofd, je hart en je lijf. Je zakt weg in een diepe ontspanning en keert na een uurtje herboren terug naar planeet aarde.

Prijs: € 65,- (60 min.)

Deze massage wordt gegeven door Noé, yogadocent, TCM- en massagetherapeut.

Cranio – sacrale therapie met fasciale technieken is een zachte, diepgaande manuele therapie.

Het cranio – sacraal systeem vormt een verbinding tussen de hersenen en het ruggenmerg met zijn talloze zenuwbanen en het rug-/hersenvlies dat dit alles omhult.

Fascia is het bindweefsel waarmee heel het lichaam doorweven is. Recent is men tot de ontdekking gekomen dat de fascia een belangrijke rol speelt in lichamelijk en geestelijk functioneren. (Samen met het autonoom zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloedt het de graad van spierspanning, bewegingspatroon, bloedcirculatie, stressysteem en zoveel meer.) Fascia neemt dan ook een sleutelpositie in bij het ontstaan van allerhande klachten en aandoeningen.

Tijdens een sessie wordt er zacht geluisterd naar het ritme van het lichaam.
De therapie heeft tot doel het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren en de ruimte binnen de schedelbeenderen en de overige delen van het hele systeem te optimaliseren en de energieblokkades weer vrij te maken. Deze blokkades ontstaan door geboorte, opvoeding, ongevallen, stress … Verder brengt de therapie ook verlichting bij nek- en rugklachten, maag- en darmproblemen, hoofdpijn en migraine, gebrek aan energie …

Deze behandeling wordt gegeven door Saskia, kinésiste, voetreflexoloog, craniosacraal therapeut, kinder- en zwangerschapsyogadocent.

Prijs: € 80,- (75 min.)