Yogi van de maand – Christel

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Christel – 49 jaar – Management Assistant

“Yoga? No way!” Christels reactie op het voorstel van vriendin Marleen om Ashtanga te proberen, kon in eerste instantie op niet veel enthousiasme rekenen. Want zoals bij velen trok het idee van ‘stilzitten op een matje’ haar totaal niet aan.

Drie jaar geleden kampte het sportbeest met ernstige problemen aan de schildklier waardoor haar conditie helemaal was weggeëbt.

“Vroeger kon je me in de squashzaal of op het handball court terugvinden. Bewegen was altijd het sleutelwoord. Het was nogal een harde dobber om te moeten vaststellen dat zelfs een trap opgaan een grote inspanning was geworden voor me door die medische aandoening. Ik wilde wel sporten, maar een lichte jogging was al veel te intensief.”

De suggestie van Marleen om een keer iets anders te proberen bleef wel hangen. Op een zondagochtend twee jaar geleden trok Christel na de koffie toch naar de bovenste verdieping van de Pain Quotidien.

“Noémi kon me geruststellen dat het pittig genoeg zou zijn voor me en gelijk had ze! Ik kon op een niet-belastende manier mijn fysieke kracht weer opbouwen. Daardoor voelde ik me beter en dat zorgde er op z’n beurt weer voor dat de vermoeidheid afnam. Yoga deed me lichamelijk terug herleven.”

Yoga werkte ook voor Christel haast verslavend. Ze trekt 3 keer per week naar de Shala voor een afwisseling tussen de krachtige Ashtanga lessen en de heerlijk zachte Gentle Flow en Restorative Yoga. Maar de impact is zo groot dat de wekker sinds een klein jaar elke werkdag een beetje vroeger gaat.

“Om mijn lijf en hoofd wakker te maken start ik de dag met 15 minuten yoga. De dag in gaan zonder zonnegroeten voelt gewoonweg niet meer juist. In mei vorig jaar zat ik op een kantelmoment. Mijn lichaam kon weer meer aan en door dagelijks bezig te zijn met yoga op het eerste Ibiza Retreat wist ik: dit wil ik doen voor de rest van mijn leven, dit wil ik niet meer kwijt. Het gevoel waarmee ik daarvan ben terug gekomen… dat was pure euforie.”

Want yoga werd ook méér voor Christel. Het begon door te schemeren in andere aspecten van haar leven dan enkel het fysische gedeelte.

“Kevin en Noé zijn een inspiratie. Ze staan er altijd met de beste begeleiding en ze zorgen voor een sterke positieve vibe. Dat straalt af op de mensen, ook op mij. De kleinere dingen die me vroeger konden irriteren, glijden beter van me af. Ik merk dat ik me daardoor meer kan openstellen voor andere mensen en dan krijg je vanzelf ook veel terug. Ik sta nu met nog meer positiviteit in het leven en ben elke dag dankbaar voor hetgeen ik heb.”