Yogi van de maand – Ann

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Ann – 54 jaar – Bediende Sociaal Recht

Afgelopen najaar kregen Kevin en Noémi onverwacht post:
‘Ik wil jullie immens bedanken voor de voorbije maanden. Jullie hebben mij door een moeilijke tijd heen geloodst, jullie hebben mij zoveel kracht gegeven, jullie hebben mij zo veel rust en besef gebracht. Ik zal nooit voldoende kunnen verwoorden wat jullie met zijn twee voor mij hebben gedaan.’

Zonder het zelf goed te beseffen waren Kevin en Noé mee de drijvende kracht achter een grote beslissing die Ann nam. In een heel moeilijke periode op haar vorig werk kon de gedachtenstroom in Anns hoofd niet meer stoppen. Ze kon de rust niet meer vinden die ze vroeger ervaarde tijdens lopen, skitrips, aerobic lessen en fietstochten.

“Een sportieve uitlaatklep is altijd belangrijk geweest voor mij. Om mijn lenigheid te onderhouden voegde ik nog enkele Hatha lessen toe aan het pakket. Het was een goede basis om houdingen te leren kennen, maar de interesse ebde snel weg omdat het voor mij iets te kalm was en dan had mijn hoofd net weer meer tijd om op hol te slaan.’

Via medeyogi Christien Roosen belandde de sportieve Hasseltse bij KN Yoga Life. Door de kracht die uitging van Ashtanga kon yoga haar terug boeien, maar de lessen hadden buiten een potje goed zweten en een fijne stretch nog een fantastisch bijkomend effect waar Ann eigenlijk zo naar snakte.

“De flow van de houdingen gecombineerd met de constante vocale ondersteuning van de lesgevers, konden de muizenissen in mijn hoofd 1,5 uur lang echt het zwijgen opleggen. Het enige moment in de week waarop ik even mentaal kon uitblazen en weer helder kon nadenken nadien.’

Ann ontwarde stap voor stap haar gedachten. Ze wilde de keuzes in haar leven niet meer van anderen laten afhangen en zelf beslissingen nemen. En na maanden moed opbouwen nam ze zonder duidelijke toekomstplannen in het vooruitzicht ontslag op de job die haar zo ongelukkig maakte. Een sprong in het onbekende, maar met een duidelijk doel: zélf het heft in handen nemen. Deze dapperheid werd snel beloond, want nog voor haar opzeg eindigde, werd Ann zelf gecontacteerd voor een nieuwe job waar ze nu al enkele maanden aan de slag is.

“Ik heb nog steeds een druk leven, maar de stress is weg. Als de knoop in mijn hoofd strakker wordt, dan weet ik dat yoga me helpt om los te laten. Ashtanga geeft me kracht, het is mijn manier om terug te gronden. Daarom voel ik me ook zo heerlijk thuis in de Warrior B pose. Ik kijk elke les uit naar die houding en ik geniet van elke ademhaling die ik erin doorbreng. Het is mijn moment waarin ik mezelf eraan herinner: ‘Ik wijk niet, niemand raakt me, ik sta sterker dan ooit.’”