Yogi van de maand – Kim

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Kim – 43 jaar – Zaakvoerder Mamzel

Yoga Lifestyle Mamzel

 

‘Rieleks!’ Kims pretogen wanneer ze dit ludiek shirt draagt verraden trots, veel trots. Want dit is niet zomaar yogawear met een knipoog, het T-shirt komt van haar eigen bedrijf dat ze dik 9 jaar geleden zelf uit Limburgse grond stampte. Wie nog nooit verwend is geweest met een cadeautje van Mamzel, mag trouwens eens een duchtig woordje spreken met vrienden en familie. De succesvolle zakenvrouw en mama van 3 kinderen laadt haar mentale batterijen sinds januari 2016 enkele keren per week op in de shala van KN Yoga Life (de vroegere naam van PLOOY). Voor dag en dauw, voor het werk kan binnensluipen in haar hoofd en de ochtendshift thuis aanvat, werkt Kim aan een evenwichtig bestaan in de Mysore lessen (in het Yogalab).

“Ik ben altijd al een analist van het leven en de mensen geweest. Ik observeer graag: ‘Hoe zitten mensen in elkaar, waarom doen ze bepaalde dingen en hoe kunnen we allemaal balans vinden in het leven?’ Lange tijd was het voldoende om te observeren en te dromen, maar op een gegeven moment was het ook tijd om met hetgeen ik had gezien aan de slag te gaan.”

Door dat analytisch vermogen kon Kim ook snel detecteren waar ze zelf aan wilde werken: meer kracht en doorzettingsvermogen.

“Sierlijke houdingen aannemen, dat is voor mij niet waar yoga om draait. Ik ben altijd soepel geweest: zowel van lichaam als van geest. Maar ik wil sterker worden, me vastbijten in iets en leren volhouden. Daarom biedt Ashtanga de ideale houvast voor mij. Door de vaste flow kan je telkens verder bouwen op voorgaand werk, in de diepte gaan en langzaam ontdekken wat de kern van elke houding is. Het is nooit ‘af’, waardoor je je grenzen keer op keer verlegt. Als ik dat op de mat kan, lukt dat ook op andere vlakken.”

 

Yoga Lifestyle Mamzel

 

Kim wil nog elke dag groeien in haar rol als bedrijfsleider, zodat ze de waarden waarin ze gelooft kan uitdragen naar haar medewerkers.

“Ik ben een dromer met interesse in veel nieuwe dingen, maar Mamzel is de droom waarmee ik verder wil. Van nature ben ik geen leidersfiguur: er zit twijfel in me, ik heb schrik om mensen te kwetsen. Ik zeg niet graag aan anderen wat en hoe ze iets moeten doen, ik streef ernaar dat mijn medewerkers dat zelf leren ontdekken. En om dat te verwezenlijken moet ik zelf sterk staan zodat ik hen op de juiste manier kan ondersteunen in die ontdekking. De verandering begint gewoonweg heel vaak bij jezelf.”

Kim bouwt de kracht die ze zoekt stap voor stap op, practice na practice. Ze spreekt haarzelf tijdens de vroege ochtenden toe met een eigen mantra: ‘Kim, je kan dit!’. Dat gevoel draagt ze over op de mensen rond haar, terwijl ze samen nog harder aan de weg naar meer succes timmeren.

 

Yoga Lifestyle Mamzel

 

“Met Mamzel moeten we denken aan de volgende stap, onszelf heruitvinden om te kunnen blijven meedraaien. Ik heb dit bedrijf bijna 10 jaar geleden niet opgestart om rijk te worden of mooie handtassen aan de vrouw te brengen. Ik wilde en wil nog steeds de wereld veranderen. Ik wil impact hebben door producten te verkopen waar mensen blij van worden. Door een platform te bieden voor design, vernieuwing en duurzaamheid. Maar vooral door de Mamzellen, de vrouwen te inspireren, uit hun comfort zone te halen, grenzen te laten overschrijden, maar tegelijkertijd een veilig gevoel te bieden. Om hen te laten bloeien in hun kracht. Om dat te kunnen moet ik zelf sterk staan. En die sterkte vind ik terug in yoga.”

 

(Aanvulling op deze blogpost anno 2019: Kim nam inmiddels afscheid van Mamzel en volgde haar hart op weg naar haar nieuwe project 37 graden.)