Yogi van de maand – Eddy

Deel dit artikel

Maak kennis met onze eerste Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Eddy – 66 jaar – gepensioneerd leraar biologie

eddy-full

“Bijna twee jaar geleden maakte ik kennis met Ashtanga Yoga en Mysore, de traditionele lesmethode waar je individueel begeleiding krijgt.

Le Pain Quotidien was één van mijn vaste ontbijtplaatsen en nieuwsgierigheid nam de bovenhand nadat ik elke dag mensen met hun yogamat naar boven zag trekken. Na een gesprek met Noémi betrad ik dan voor de eerste keer de Shala. Het is een plaats geworden waar ik mijn hoofd kan vrijmaken én me tegelijk goed in het zweet kan werken.”

Enkele jaren geleden proefde Eddy een eerste keer van yoga in de lessen Body Balance, een mengvorm van Fitness, stretching, Tai Chi en Yoga. Hij was erdoor getriggered, maar vond geen plek in de onmiddellijke omgeving waar hij terecht kon voor de volledige ervaring. Nadat Kevin en Noémi in Hasselt neerstreken, vond Eddy iets later zijn weg naar KN Yoga Life en sindsdien kan je hem 3 à 4 keer met week op zijn mat terugvinden, in de Ashtanga, Yin Yang of Yin lessen.

“Yoga is mijn vorm van ontspanning. Ik ben niet echt spiritueel aangelegd, maar dat hoeft ook niet om me hier thuis te voelen. Ik kom veel interessante mensen tegen met verschillende visies waar ik na de lessen boeiende conversaties mee heb. En het hoeft ook niet allemaal te serieus te zijn, we kunnen samen al een keer goed lachen.”

Na een moeilijke periode in Eddy’s leven waarin zijn vrouw ernstig ziek werd, tekende de bijhorende stress zich ook af op fysiek vlak. ’s Nachts wakker liggen met verkrampte en pijnlijke spieren was meer regel dan uitzondering. Door de combinatie van fysieke en mentale uitdaging die yoga hem biedt, is die pijn zo goed als verdwenen.

eddy-close     eddy-close-2

“Er was een klik en herkenning vanaf het begin. Ik ben niet de meest lenige persoon, maar ik heb leren werken met de mogelijkheden van mijn eigen lichaamsbouw en persoonlijke sterktes. Ik heb nooit het gevoel gehad dat je hier moet uitblinken in bepaalde aspecten om een plaats te verdienen. En yoga gaat ook niet over lenig of stijf zijn, je doet gewoonweg je best en wat je kan. En als je je daardoor beter voelt, dan is het belangrijkste bereikt.”