Yogi van de maand – Martina

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Martina – 37 jaar – ontwerpster kinderkleding ‘Something Strange’

martina-close

“Yoga maakt vrouwen krachtiger en mannen zachter. Als je vol houdt, beloof ik je dat je sterker zal worden en een weg terug naar jezelf zal vinden.”

Noé heeft Martina met deze bemoedigende woorden na een eerste moeilijke Mysore les geen valse beloftes gemaakt. Een plotse relatiebreuk na 16 jaar kwam aan als een mokerslag waardoor Martina zowel fysiek als mentaal helemaal eronder door zat.

‘Ik was er slecht aan toe: eten en slapen ging gewoonweg niet meer. Een vriendin heeft me de weg naar de Ashtanga studio getoond zodat ik mijn gedachten wat kon verzetten. Ondanks de letterlijk duizelingwekkende start, was ik na 2 weken verkocht. Dankzij yoga heb ik ingezien dat ik terug voor mezelf moest gaan zorgen. Niet enkel door zowat dagelijks op mijn mat te staan, maar ook door in therapie te gaan en me te verdiepen in gezonde voeding.’

Na lange tijd een geheel te hebben gevormd met haar ex-vriend, moest ze terug voor zichzelf bepalen wat belangrijk was voor haar in het leven en in relaties. Terug het heft in eigen handen nemen en de confrontatie aan gaan met zichzelf. Ondanks de steun die ze van haar ouders en vrienden kreeg, wist Martina dat ze het vertrouwen in zichzelf terug moest zoeken.

‘Ik ben mentaal sterker geworden, ik ben terug van mezelf gaan houden en ik heb ingezien dat ik wél de moeite waard ben. Niet enkel door de practice zelf of tijd aan mezelf te besteden, maar ook door de mensen die ik heb leren kennen. De warmte van Noé en Kevin en de steun van de andere yogi’s hebben me tot dat inzicht gebracht. Ik heb een nieuwe familie gevonden hier!’

martina-side     martina-detail

Martina heeft op een klein half jaar tijd een waanzinnige evolutie doorgemaakt. Haar eigen ervaringen inspireerde haar om terug de boeken op te pikken en een cursus Gezondheidstherapie te volgen. Eind september knipte ze mentaal definitief de draad door met haar voormalige partner. Letterlijk een dag later leerde ze Hans kennen, een heerlijke gast die Martina nog meer laat stralen. Every end has a new beginning, en wat zijn we dankbaar dat we deel mogen uitmaken van Martina’s nieuwe start.