Yogi van de maand – Jannick

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal.

Jannick – 31 jaar – Treinbegeleider

jannick-top

‘Ik voel mezelf geen yogi, eerder aspirant-yogi. Yoga beoefen je voor mij niet enkel op het matje. Het komt terug in alles, in elk aspect van leven, in goede en slechte momenten, en zelfs in alle fases: wakker, dromend, slapend. En in al die staten streef ik naar zelfbewustzijn.

Een yogi is voor mij iemand die 100% puur is. Dat ben ik nog niet, maar toch word ik aanvaard door de mensen op de yoga. And that really blows my mind…”

Voor Jannick begon de yogareis in 2012 met het boek ‘Be here now’ van Ram Dass.

De overtuigde atheïst en man van de wetenschap werd na een intense ervaring met psychedelische middelen wakker in een spirituele wereld. Hij zocht meer inzichten die hem konden helpen om een brug te bouwen tussen de Westerse wetenschap en Oosterse filosofie. Het boek uit 1971 over spiritualiteit, yoga en medidatie was een ware bron van inspiratie. Het zorgde er dus ook voor dat hij 3 jaar lang thuis aan de slag ging met basishoudingen uit Hatha-yoga, beschreven door de Westerse yogi waarbij hij zo veel aansluiting vond.

“Uiteindelijk voelde ik geen vooruitgang meer en ging ik op zoek naar persoonlijke teachers die me een nieuwe uitdaging konden bieden. Na een paar omzwervingen was er die eerste keer Ashtanga bij KN Yoga Life: een pittige ervaring, maar met een onmiddellijke goesting naar meer.”

Bijna een jaar later is die honger er nog steeds. De drijfveer is niet meer de perfecte uitvoering van bepaalde houdingen, maar de weg die hij ondertussen aflegt. En hoewel het voor hem een pad naar een hogere entiteit of een stap naar een volgende persoonlijke evolutie is, hoeft dat niet voor iedereen zo te zijn. Je vindt in yoga wat jij nodig hebt.jannick-utplutiih

 

 

 

 

 

 

 

“Yoga is voor mij het eeuwige terugbrengen van mijn focus naar het hier en nu. Opnieuw en opnieuw.  Het begint met heel korte momenten van “aha-erlebnis”, die – hoe meer je ze wil vasthouden – des te sneller voorbijgaan. Maar het gevoel van frustratie dat daar eerst mee gepaard ging, heeft plaatsgemaakt voor dankbaarheid dat ik ervan mag proeven, hoe kort dan ook. En die momenten versterken mijn geloof in mezelf en het universum.

Kortom, yoga versterkt bepaalde gevoelens die ik vroeger minder duidelijk kon ervaren. Voor mij leidt het tot een betere focus, meer rust en een sterkere fysiek. En daardoor sta ik standvastiger en gelukkiger in het leven.”

jannick-updogjpg

Knoop gerust een gesprek aan met Jannick na één van de lessen als je meer wil weten over hem of zijn boeiende visies!