Yogi van de maand – Larissa

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogi van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal. 

Larissa – 31 jaar – Bakkerij Cupers (Sint-Lambrechts-Herk)

“Yoga geeft me rust én energie. Op dagen waar mijn schouders wat hangen, ervaar ik na de practice opnieuw geluk. Soms moet ik me naar de mat slepen en denk ik dat het écht niet mijn dag is, maar erna heb ik het gevoel dat ik de wereld terug aankan. Je voelt de energiestroom dan door je lichaam borrelen.”

Het enthousiasme van Larissa is niet te stuiten nadat ze een jaar geleden aanklopte bij KN Yoga Life. Er broedde al langer een interesse voor yoga, aangewakkerd door de aandacht in de pers en online instructievideo’s. De YouTube films van Tara Styles waren een goede eerste aanzet, maar Larissa had nood aan persoonlijke begeleiding.

Via via kwam ze terecht bij Noémi en Kevin en het was liefde bij de eerste Om.

Ondanks het drukke werkleven in de bakkerij, staat Larissa zo goed als dagelijks op de mat. Meestal thuis en steevast op donderdagavond in de Mysore les waar ze ondertussen gestart is met Intermediate Series.

“Het was eerder een geluk bij een ongeluk dat ik in Ashtanga gerold ben. Ik had geen idee dat er zo veel verschillende vormen waren! Ik heb niet echt een zittend gat, dus ik prijs mezelf gelukkig dat er een energetische practice op mijn pad gekomen is. Energie geven, maar ook terug krijgen, dat is voor mij heel belangrijk.”

Waar sommige beginners aarzelen om aan een Mysore traject te beginnen, was het voor Larissa heel snel duidelijk dat dit de ideale methode was voor haar.

“We zijn heel de dag door bezig met te hollen van de ene plek naar de andere, dingen doen met en voor andere mensen waardoor we tijd vergeten te nemen voor onzelf. We lopen daardoor onszelf voorbij, alles moet sneller en beter en de maatschappij is gericht op presteren. In de Mysore lessen ben ik gedurende 1 à 2 uur enkel gefocust op mezelf, mijn bewegingen en mijn ademhaling waardoor alles rondom me even stilvalt. Net zoals iedereen doe ik mijn best op mijn eigen manier en voel ik hoe mijn lichaam er die dag voor staat. En niet alles loopt altijd even gesmeerd of even vlot, dat is OK! Er is geen competitie in de shala.

We komen er door te oefenen; misschien niet vandaag, misschien niet morgen, maar ooit lukt het wel.”