Yogi’s van de maand – Stijn & Vienna

Deel dit artikel

Maak kennis met onze Yogies van de maand! Elke maand zetten we een inspirerende yogi in de kijker met zijn of haar verhaal. Voor deze editie strikten we zelfs een duo!

Stijn – 37 jaar – Medisch vertegenwoordiger MSD
Vienna – 35 jaar – HR Officer Infrax
Getrouwd in 2010, mama en papa van Julian (2014) en Robin (2016)

“In Ashtanga Yoga hebben we een actieve bewegingsvorm gevonden die veel uitdaging biedt, maar zowel op fysiek als mentaal vlak. We zijn bewuster en zinvoller gaan leven op zo veel verschillende vlakken.”

Tussen Stijn en Vienna sloeg de vonk over in oktober 2002 en precies 13 jaar later begonnen ze samen aan hun yogareis. Hun sportief verleden in competitie Latin dansen (zij) en voetbal (hij) eindigde enkel jaren geleden door tijdsgebrek en blessures. Goesting naar een nieuwe vrijetijdsbesteding bracht Vienna naar Hot Yoga in Bree, waar ze Kevin leerde kennen. Ze was snel overtuigd om de Ashtanga Led Class in Hasselt een kans te geven.

“Ik wilde niet zomaar een nieuwe hobby oppikken. Dan had ik evengoed een Fitness abonnement kunnen nemen. Ik was op zoek naar zingeving, naar méér dan alleen je spieren trainen, maar zonder dat het zweverig wordt.”

Vienna kon haar man overtuigen om Ashtanga yoga een kans te geven. De nieuwsgierigheid was groot genoeg om het onbekende pad van yoga op te stappen.

“Na die eerste les op zaterdag waren we verkocht en ondertussen staan we wekelijks samen op de mat.”

Zo werden ze één van de eerste koppels die samen in de Shala stonden. Stijn was meteen ook lid van het selecte clubje mannen bij KN Yoga Life dat ondertussen gelukkig gegroeid is. Hij kan de mening van anderen makkelijk naast zich neerleggen:

“Er blijven veel vooroordelen bestaan over yoga. Stilzitten op een matje en mediteren: dat is het cliché. Maar je bent in Ashtanga actief bezig met je lijf en daaruit volgt vanzelf ook een grote bewustwording. Op een dag ga ik me zeker nog meer verdiepen in meditatie.”

Dat anderhalf uur op de mat elke week bracht heel wat verandering voor het gezin. Vienna geeft aan dat ze haar innerlijke stress-stem sneller kan kalmeren en dat ze in haar job meer zelfzeker voor de dag komt. Voor Stijn start de rust al zodra hij op de fiets stapt op weg naar de eerste zonnegroet van de dag.

“Samen naar de Yogalessen gaan heeft een serieuze meerwaarde voor onze relatie omdat we elkaar goed begrijpen in wat die ervaring met je doet. Het is ook aangenaam om na de les even te blijven hangen en thee te drinken met gelijkgestemde zielen. Iedereen heeft een open geest en gaat respectvol om met elkaar.”

Respect voor anderen, natuur en dieren maakt dus ook een groot onderdeel uit van de opvoeding van hun prachtige zoon en dochter.  Zo eet het gezin al 4 jaar vegetarisch en stilaan worden ook de laatste dierlijke producten steeds vaker van het menu gelaten.

Vienna’s auto mag binnenkort op zoek naar een nieuwe eigenaar en een bakfiets zal die plaats innemen in de garage. De Piettes verkleinen hun ecologische voetafdruk om zo mee het verschil te maken.

“Yoga brengt rust voor de geest, helpt ons te relativeren en biedt een tegengewicht voor de gejaagde Westerse cultuur. We willen weg van de consumentencultuur waarin alles draait om beter presteren en meer verdienen. We voelen dat we betere mensen worden als we bewust omgaan met onszelf, het milieu en onze medemensen. En zo komen we allemaal een stapje dichter bij een betere wereld.”