“Golden milk”

Deel dit artikel

Golden milk, of in het “hip” kurkuma latte is een typisch ayurvedisch receptje… Overal vind je nét een andere twist in het recept, dus ik deel graag het mijne met jullie!
(Ik geef alles op voor 2 porties, je kan uiteraard halveren of verdubbelen naar wens.)

Je doet 2 kopjes amandelmelk (ongezoete en bij mij geniet ook biologisch de voorkeur) in een steelpannetje met daarin 2 tl kurkumapoeder, 1/2 tl gemberpoeder, een snuifje zwarte peper, enkele zaaddoosjes kardemom (ik snij ze een beetje open), 1 à 2 kruidnagels, een snuifje nootmuskaat en een snuifje kaneel.

Het geheel verwarmen terwijl je blijft roeren. Ik persoonlijk kies ervoor om de melk niet te laten doorkoken (kwaliteit van de structuur van de “melk” blijft beter als ze niet doorkookt imo), maar blijf een 2-tal minuutjes goed doorroeren terwijl ze tegen het kookpunt gaat.

Dan zet ik het vuur af en laat het geheel nog een 3-tal minuutjes “trekken”.

Onderin elk kopje “verstop” ik een medjooldadel. Als je kopje dan leeg is heeft die lekker geweekt en is ze zacht, warm en zoet als ideale afsluiter van je verwenmomentje! (En het is waarschijnlijk gezonder dan een half pak chocolade erbij op te snoepen.)

De go(u)dendrank giet ik dan door een zeefje om alle zaadjes etc. tegen te houden en voor wie van zoet houdt kan er gerust nog een lepeltje (biologische) honing of agavesiroop bij!

Dit drankje is goed voor je lever, het is ontstekingsremmend, werkt als een natuurlijk antibioticum en meer. Het ís dus niet alleen goed, het dóet ook goed!

Laat het smaken!

Love, N