Top

Yogaplay

Plooy / Yogaplay

Yogaplay

``Just a spoonful of sugar helps the medicine go down``

Yoga is een serieuze aangelegenheid en dat is ok, maar soms leer je het best als het medicijn in een snoepje verstopt zit. En soms is dat snoepje een yogafeestje. It’s supercalifragilisticexpialidocious!

Gewoon afkomen en meespelen.
Geen intake, geen afspraak, no nonsense!
We verwelkomen je graag een 15-tal minuutjes voor de les begint, zo kan jij je rustig installeren en kunnen we tijdig beginnen.

Lees hieronder alles over de verschillende lessen, kies wat bij jou past en kom af!

Prijzen en formules
Ashtanga Yoga (pittig & powerful)

Ashtanga Yoga is een traditionele vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden in een flow op het ritme van je ademhaling (= het principe van vinyasa). Wereldwijd is dit een van de populairste yogastijlen owv zijn rechtlijnigheid en de “meditation in motion” die je na enige oefening kan ervaren.

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als “power yoga”. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

Kies in het uurrooster je niveau: beginner, all levels of advanced. Twijfel je over het geschikte niveau? We adviseren je graag!

Yin Stretch (rustig & meditatief)

Yin Stretch is onze versie van Yin Yoga. Yin staat voor lang aangehouden stretches (tot wel 5 minuten) die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning. Soms integreren we ook technieken uit de triggerpoint therapie om ook die diepzittende “knopen” los te werken en nog meer “free flow of energy” te creëren, een andere keer heeft de les een meer restoratief karakter met maximaal comfort om je lichaam een ware reset te geven. De lessen kunnen focussen op een bepaalde uitwerking op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam of op een bepaald lichaamsdeel zoals knieën, heupen, rug of bovenlichaam.

Yin Yoga is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft!

Yin Stretch is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn!

Strong Flow (kracht & dynamiek)

Kracht. Dynamiek. Fun.

Een leuke, wisselende flow doorspekt met functional movement en mobility work. De yogaworkout die jouw practice naar een hoger niveau tilt! Come and have fun!

Strong Flow is geschikt voor alle niveaus, voor elke houding/beweging worden verschillende opties aangereikt, zodat je zelf kan ontdekken waar jouw grens ligt.

Gentle Flow (slowly & flowly)

Zachte, vloeiende bewegingen brengen je afwisselend naar stabiliserende en relaxerende houdingen die kort worden vastgehouden om stress los te werken en de functionaliteit van je lichaam te herstellen.

Een heerlijke les om op woensdag de week te breken met een dosis frisse energie of op vrijdag de week af te sluiten en het weekend ontspannen te beginnen. Adem, laat los, voel je kracht, geniet.

Deze les is all levels. Toegankelijk en ook leuk voor oa beginners, prille zwangeren, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment van rust zonder aan dynamiek in te boeten. Ben je meer ervaren? Je zal zeker een uitdaging aangereikt krijgen!

Just Yoga (yin & yang)

Just Yoga! Gewoon yoga. Elke les begint met aandacht voor je ademhaling en enkele yinne houdingen om spanningen in je benen, heupen en rug los te werken. Vervolgens laten we de energie door je lichaam stromen door middel van een pittige doch toegankelijke yange flow (= vloeiende bewegingen op het ritme van je ademhaling). Een juiste uitvoering (= Just Yoga!) van elke houding op maat van jouw mogelijkheden krijgt veel aandacht! De vrijgemaakte energie kanaliseren we nadien via pranayama (= ademhalingscontrole) of meditatie en afsluiten doen we met een deugddoende relaxatie. Álles was een yogales moet hebben dus om je een optimale ervaring te bezorgen zonder je te loom te maken, zodat je de rest van de dag de beste versie van jezelf kan zijn!

Just Yoga is een all levels les. Met of zonder ervaring kan je meedoen.

Pranayama & Meditation (ademhalingsoefeningen & meditatietechnieken)

Gerichte pranayama (ademhalingsoefeningen) en het ontdekken van verschillende meditatietechnieken om je stressbestendigheid te verhogen en je gevoel van welbehagen te vergroten.

Je wordt in deze les 45 minuten begeleid en krijgt 15 minuten de tijd voor free practice.

Je hebt voor deze les geen voorkennis nodig!