Top

Yogaplay

Plooy / Yogaplay

Yogaplay

``Just a spoonful of sugar helps the medicine go down``

Yoga is een serieuze aangelegenheid en dat is ok, maar soms leer je het best als het medicijn in een snoepje verstopt zit. En soms is dat snoepje een yogafeestje. It’s supercalifragilisticexpialidocious!

Gewoon afkomen en meespelen.
Geen intake, geen afspraak, no nonsense!
We verwelkomen je graag een 15-tal minuutjes voor de les begint, zo kan jij je rustig installeren en kunnen we tijdig beginnen.

Lees hieronder alles over de verschillende lessen, kies wat bij jou past en kom af!

PRIJZEN EN FORMULES
Ashtanga Yoga (pittig & powerful)

Ashtanga Yoga is een traditionele vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden in een flow op het ritme van je ademhaling (= het principe van vinyasa). Wereldwijd is dit een van de populairste yogastijlen owv zijn rechtlijnigheid en de “meditation in motion” die je na enige oefening kan ervaren.

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als “power yoga”. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

Kies in het uurrooster je niveau: beginner, all levels of advanced. Twijfel je over het geschikte niveau? We adviseren je graag!

Gentle Flow (slowly & flowly)

Zachte, vloeiende bewegingen brengen je afwisselend naar stabiliserende en relaxerende houdingen die kort worden vastgehouden om stress los te werken en de functionaliteit van je lichaam te herstellen.

Een heerlijke les om op woensdag de week te breken met een dosis frisse energie of op vrijdag de week af te sluiten en het weekend ontspannen te beginnen. Adem, laat los, voel je kracht, geniet.

Deze les is all levels. Toegankelijk en ook leuk voor oa beginners, prille zwangeren, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment van rust zonder aan dynamiek in te boeten. Ben je meer ervaren? Je zal zeker een uitdaging aangereikt krijgen!

The Moon Sequence (breathe & move)

De Moon Sequence is een vaste reeks van zachte dynamische opwarming, een korte set staande en een reeks zittende houdingen.
Deze reeks richt zich vooral op de gezondheid en mobiliteit van de wervelkolom en de heupen en geeft je met zijn trage karakter alle tijd om in connectie met jezelf en je ademhaling te bewegen.

Deze les is all levels. Toegankelijk en ook leuk voor beginners, tijdens de zwangerschap, voor wie herstellend is van een ziekte of blessure, deelnemers op leeftijd en iedereen die nood heeft aan een moment om rustig te bewegen en in connectie te komen met zichzelf.

Restorative Yin (herstellend & meditatief)

Restorative Yin is de allerzachtste versie van Yin Yoga. Yin staat voor lang aangehouden stretches die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning. Wanneer de les een meer restoratief karakter krijgt, gaan we te werk met maximaal comfort en nog langere “holds” om je lichaam een ware reset te geven. Je ademhaling komt tot rust, je zenuwstelsel normaliseert. De lessen kunnen focussen op een bepaalde uitwerking op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam of op een bepaald lichaamsdeel zoals knieën, heupen, rug of bovenlichaam.

Restorative Yin is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft!

Restorative Yin is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn!

Take the Detour (learn about your body & move better)

Met “Take the Detour” brengen we je een Yoga Detour™ “clinic” zoals we dat noemen. Een mini-workshop eigenlijk. We nemen een (of een groepje) houdingen onder de loep. Ontdekken samen welke stukjes van ons lichaam wat dienen te doen in deze houding(en). Eerst oefenen we al die vaardigheden apart met kleine “activatie-oefeningen” (ja dat zijn die kleine vervelende oefeningen die je van ons “extra” krijgt in het Yogalab 😉 – sorry not sorry). Dan brengen we alles samen in de “eindhouding”. Jij en je lichaam krijgen zo een beter begrip van de houding én van elkaar! Win-win!

Deze les is geschikt voor iedereen!
Hou er rekening mee dat we in deze sessie progressief werken en een veilige optie aanreiken voor iedereen, OOK als je specifieke klachten hebt. Denk er echter wel aan dat je – indien je met een probleem of blessure kampt – mogelijk de laatste progressies richting de eindhouding nog niet meteen kan meedoen.

Morning Mobility (wake your body up)

Een korte maar krachtige practice waar alles inzit om je dag fris te starten.

Deze les is toegankelijk voor iedereen. Geen voorkennis vereist!

Guided Meditation (calm your mind)

Rust vinden in woelige tijden. Getting your act together. Niet makkelijk.
Meditatie kan helpen. In fact wéten we dat meditatie helpt.
In deze begeleide meditatie helpt Kevin je op weg naar diepe ontspanning, daarna kan je de dag (weer) aan!

Deze les is geschikt voor iedereen, er is geen voorkennis vereist.
Kamp je met specifieke uitgesproken mentale problemen is het fijn als je ons voor de les even contacteert. Zo kunnen wij je optimaal adviseren en begeleiden.

Ashtanga Bliss (focus & energy)

Ashtanga, en meer.

Deze flow is gebaseerd op Kevin’s daily practice. De les start met enkele functionele stretches om je lichaam optimaal voor te bereiden op flow of energy die we gaan opwekken in een Ashtanga flow gebaseerd op de primary series, maar dan met minder holds en meer flow. Eindigen doen we met een stevige meditatie. Het resultaat: helemaal opgeladen, helemaal blissed out.

Ashtanga Bliss is er voor iedereen die een meditatieve workout zoekt en de basis van Ashtanga Yoga mee heeft. Verwacht een work-out én een work-in!

Yin Stretch (rustig & meditatief)

Yin Stretch is onze versie van Yin Yoga. Yin staat voor lang aangehouden stretches (tot wel 5 minuten) die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning. De lessen kunnen focussen op een bepaalde uitwerking op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam of op een bepaald lichaamsdeel zoals knieën, heupen, rug of bovenlichaam.

Yin Yoga is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft!

Yin Stretch is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn!

Yin met Ballen (therapeutisch & effectief)

In deze “Yin met Ballen”-les (waarvoor we 2 tennis- of therapyballen gebruiken) integreren we naast yinne stretches ook technieken uit de triggerpoint therapie om ook die diepzittende “knopen” los te werken en maximale “free flow of energy” te creëren. Yin Stretch is onze versie van Yin Yoga. Yin staat voor lang aangehouden stretches – tot wel 5 minuten – die diepzittende spanning in spieren en bindweefsel losmaken en de doorbloeding en mobiliteit in je weefsels en gewrichten verbetert. Gesteund op de kennis van het meridiaanstelsel, geniet je na een yin les van een diepe fysieke en emotionele ontspanning.De lessen kunnen focussen op een bepaalde uitwerking op je meridiaanstelsel en energetisch lichaam of op een bepaald lichaamsdeel zoals knieën, heupen, rug of bovenlichaam.

Yin met Ballen is de perfecte aanvulling op de meer yange yogastijlen zoals Ashtanga Yoga en is owv het statische karakter van deze stijl uitermate geschikt voor wie een hectisch leven leidt of een fysiek zwaar beroep of trainingsschema heeft!

Yin met Ballen is een all levels les, met en zonder ervaring kan je aan deze les deelnemen. Je lichaam en je geest zullen je dankbaar zijn!

Yoga Nidra (dive deep)

Yoga Nidra (= yogic sleep) is een vorm van begeleide meditatie waarin je zweeft tussen slapen en waken. Het doel van Yoga Nidra is om diepe ontspanning te ervaren en jezelf als het ware te resetten.

Dit is geen wekelijkse les, maar een les die we nu en dan inplannen als extraatje.

Deze les is toegankelijk voor iedereen. Geen voorkennis vereist!