Veelgestelde vragen

Voor het eerst naar de yogales komen of niet voor het eerst maar wel voor het eerst in een nieuwe studio kan een beetje drempelvrees met zich meebrengen. En vragen. We get it! Dat is heel normaal! Om het onszelf 😉 en jou natuurlijk ook (!) een beetje makkelijker te maken, hebben we de meest gestalde vragen hieronder voor je opgelijst. Zit het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet ons te contacteren, we helpen je graag over die drempel!

Ja, dat is nodig!

Om deel te nemen aan onze lessen die je op voorhand geregistreerd zijn. Dat kan je hier doen.

Dat kán bij beschikbaarheid natuurlijk ook nog aan de deur, maar om zeker te zijn van een plekje (we houden onze zaalcapaciteit beperkt) is het handig je op voorhand in te schrijven.

Dat is aanbevolen, maar zeker niet verplicht. Er zijn gratis leenmatjes ter beschikking in de studio, dus probeer gerust een paar lessen uit alvorens tot aankopen over te gaan.

Een eigen matje is natuurlijk altijd een beetje fijner. En ook hygiënischer natuurlijk…

Je kan bij ons ook matjes en ander materiaal zoals yogahanddoeken (voor op een leenmatje) kopen als je dat zou willen. We adviseren je graag over de verschillende soorten en laten je steeds een proefritje maken!

We verkopen enkel ecologisch verantwoord premium materiaal. 

We hebben verschillende formules, op maat van jouw behoefte. 

Hier staan ze allemaal opgelijst.

Je draagt best iets lichts waar je makkelijk in kan bewegen.

Hou er rekening mee dat:
– Je wel eens ondersteboven komt te staan. Een aansluitende top of een t-shirt die je in je broek kan steken kunnen handig zijn.
– De intensiteit van lessen variëert. Voor de intensere lessen wil je waarschijnlijk zo weinig mogelijk stof aan je lijf, terwijl je tijdens of na een zachtere les misschien een extra trui of vestje wil aandoen om niet te hard af te koelen.
– Er zowel vrouwen als mannen naar de les komen, soms zelfs kinderen. Onze zaal heeft ook veel ramen.
– Er zijn kleedkamers met douches beschikbaar in de shala, dus je kan je ter plekke omkleden als je wil.

In de onmiddellijke omgeving van de studio zijn betalende parkeerplaatsen. Tussen 10u en 18u is het natuurlijk druk in het centrum. Hou hier – in de mate van het mogelijke – rekening mee en kom goed op tijd, zodat je zonder druk een plekje kan zoeken.

Dichtstbijzijnde bovengrondse parkings: Parking Truierbrug, Parking Astrid

Dichtstbijzijnde ondergrondse parkings: Parking Molenpoort, Parking Quartier Bleu, Parking TT

Alle informatie over parkeren in Hasselt vind je op de website van Stad Hasselt.

Je kan je lessen aankopen via momoyoga, daar heb je verschillende betaalopties.

In de studio kan je betalen met de Payconic / Bancontact app of cash.

Nee! Je hoeft niet lenig te zijn om met yoga te starten. Zelfs als je niet met je handen aan de grond komt, ben je van harte welkom.

Opgelet! Het kan wel zijn dat je na een tijdje oefenen leniger wordt…

Nee! Je hoeft niet sterk te zijn om met yoga te starten. De dynamische lessen zijn vanuit een kracht-perspectief bodyweight trainingen. Het kan dus zijn dat je na een tijdje oefenen wel sterker wordt.

We werkten de voorbije jaren met allerlei mensen en allerlei lichamen. We zijn er van overtuigd dat yoga voor iedereen kan.

Afhankelijk van jouw specifieke situatie kunnen we je wel adviseren om te opteren voor een (instap via een) individueel traject of raden we je bepaalde lessen net wel of niet aan. Neem vrijblijvend contact op en we zoeken graag samen met jou uit welke mogelijkheden er zijn.

Waar nodig plegen we – uiteraard met jouw toestemming – graag overleg met je arts, fysiotherapeut of psycholoog om je samen zo goed mogelijk te begeleiden.