Top

Workshops en lezingen

Plooy / Workshops en lezingen

Workshops en lezingen

Een thema of techniek uitdiepen in een halve of hele dag of misschien zelfs in een meerdaagse workshop kan heel verrijkend zijn voor je practice en lifestyle.

Uiteraard proberen we je ook daartoe de kans te geven bij Plooy door geregeld externe lesgevers uit te nodigen die je meenemen in hun specialiteit.

We hebben natuurlijk ook zélf wel enige expertise opgebouwd in onze favoriete domeinen die we graag met jou of in jouw studio (als jij een collega-docent van ons bent), familiekring of bedrijf komen delen!

Klik hieronder op de titel van de workshop om meer informatie en de inschrijvingsvoorwaarden te zien.

Starten met Yoga

In 4 weken doe je de nodige basiskennis op om te ontdekken of yoga iets voor jou is en om veilig en vol vertrouwen te starten.

Je leert verschillende yogastijlen kennen, hoe je aanpassingen maakt bij de meest voorkomende fysieke klachten, maar ook hoe je goed ademt in de les, wat te doen als je even een pauze nodig hebt, waarvoor alle materialen dienen, etc.
En natuurlijk ook dat je écht niet te stijf bent om yoga te doen!

Kortom, in 4 weken neemt Noé al je onzekerheden weg, zo kan jij gewoon ontspannen en tot jezelf komen!

Starten met Yoga is een lessenreeks die regelmatig loopt. Stuur ons een mailtje voor de volgende startdatum of kijk in het lesrooster en schrijf je meteen in!

Het “Starten met Yoga”-pakket bestaat uit 4 lessen met Noé, 4 weken toegang tot al onze lessen (muv het Yogalab) om alles uit te testen met je nieuw opgedane kennis en handouts met de belangrijkste take-aways van elke les.

Breathe Better
Breathe Better – een mini-opleiding op maat om weer controle te nemen over de basis in het leven: je adem! 
 
In de Breathe Better mini-opleiding neem ik je mee in een individueel traject van 4 lessen op maat om de controle over je adem terug te nemen.
Je adem is de basis in het leven. Je leven start met je eerste ademteug en eindigt met je laatste. En élke ademhaling tussen die 2 momenten in kan je maken of kraken.
Heb je last van angsten of hyperventilatie? Hap je vaak naar adem? Zucht je voortdurend? Adem je vaak door je mond? Kom je moeilijk tot rust? Heb je last van astma? Snurken? Raak je buiten adem als je spreekt? Wil je je sportprestaties verbeteren? Breathe Better is er voor jou!
Wat mag je verwachten?
4 lessen op maat:
– les 1: uitgebreide theorie over je ademhaling en aanleren basisoefening
– les 2: ademhalingswerk in rust en opstellen persoonlijk oefenschema
– les 3: ademhalingswerk in beweging en aanpassingen persoonlijk oefenschema
– les 4: invulling naar keuze (beter ademen en spreken, beter ademen ’s nachts, jezelf redden in geval van angstgevoelens, fysieke restrictie van je ademhalingsstelsel aanpakken, …) we bepalen deze inhoud in overleg
Info over de lesgever
Noé verdiepte zich de voorbije jaren via meerdere bijscholingen in een gezonde ademhaling, nadat ze zichzelf er tijdens een opleiding op betrapte dat ze ondanks vele jaren yoga- en pranayama-practice eigenlijk helemaal niet zo goed bleek te ademen. Beter leren ademen veroorzaakte een kettingreactie van positieve veranderingen in haar leven én haar yoga- en pranayama-practice, zowel fysiek als mentaal. Ze zegt wel eens grappend “als iedereen op school goed zou leren ademen, was de wereld een andere plek”. Met deze mini-opleiding wil ze alvast van jouw wereld een andere, betere plek maken!
Praktisch
4 sessies van 60 minuten one-on-one met Noé
220 euro inclusief informatiebundel
Binnenkort ook als groepstraject te volgen!
More coming soon...
Dansworkshop “Connection through Distance” olv Amaryllis Luyten 
Dansimprovisatie komt vanuit jezelf: geen vaste bewegingen of sequenties. Aan de hand van speelse opdrachten ga je kijken welke beweging komt. Er is geen fout of juist, er is alleen dans en die is altijd juist: klein of uitbundig, fijn of ruw, hoe jij je voelt en jij danst, zo moet het zijn.
In deze workshops gaan we op zoek naar de connectie. Connectie over tijd en ruimte heen. We dansen samen maar toch alleen. We verbinden vanop afstand en gaan kijken en voelen wat dat met onze dans doet. Dicht bij je eigen kern maar toch in connectie met de ander. En vooral met veel speelsheid en fun!
Info over de lesgever
Amaryllis kom uit de hedendaagse dans en gaf in het verleden al enkele jaren les in dansimprovisatie. De voorbije jaren schoolde ze zich bij en verruimde ze haar horizonten met tango, pilates en yoga. Maar de drive om dansimprovisatie te delen bleef en groeide. Amaryllis voelt dat op dit moment dansimprovisatie een belangrijke rol kan spelen om weer te connecteren met onszelf en de mensen rondom ons.
Praktisch
We dansen op blote voeten, sokken (best met antislip) of dansslofjes (zonder zool).
Draag makkelijke kledij waarin je vrij kan bewegen.
Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 om iedereen in coronaveilige omstandigheden te kunnen laten deelnemen.
Bijdrage: 20 euro