Top

Classes

Plooy / Classes

Special classes

Met enige regelmaat organiseren we extra of speciale lessen. Deze kunnen voor een specifieke doelgroep zijn of rond een speciaal thema werken en duren meestal extra lang. Deze lessen vallen buiten onze standaard tarieven, tenzij anders vermeld en meestal moet je je voor deze lessen inschrijven. Klik op de les van je keuze om meer te weten.

Ouder-kind yoga zondag 20/10 (14u-15u15)

Ouder-kindyoga is specifiek gericht naar gezinnen en families. Het is een kinderyogamoment dat je kan beleven met je kinderen of kleinkinderen, je nichtjes en neefjes, je petekind …

Ouder-kindyoga kan je zien als een qualitytimemoment. Het is een leuke, rustige én beweeglijke pauze die je samen beleeft in je soms wel erg drukke agenda. Bovendien ervaren de volwassenen aan den lijve wat kinderyoga is, wat de kinderen komen beleven tijdens de gewone kinderyogamomenten.

Via de ouder-kindyoga ervaren jullie samen hoe je je lichaam op een speelse en makkelijke manier kan soepel en fit houden, je leert relaxatieoefeningen (die je als volwassene ook voor jezelf kan toepassen in het dagdagelijkse leven), je leert massagespelletjes per twee die innerlijke rust en vertrouwen geven, … Het zijn momenten vol verwennerij, oplading van energie, van vreugde en stilte, van warmte en koesteren. Ouder-kindyoga is samen volop genieten en terug naar huis gaan in verbinding, stilte, vertrouwen, vreugde en kracht.

Anders dan bij de gewone kinderyoga zijn er in de ouder-kindyoga verhalen oefeningen per twee verwerkt, die de band met je (klein)kind versterken.
De oefeningen zijn makkelijk – je hoeft als volwassene niet persé aan yoga te doen – en doordat je ze samen met je kind beleeft kun je ze achteraf thuis zoveel herhalen als je wil.

Prijs ouder-kind yoga:
– 1 (groot)ouder + 1 kind 25 euro
– 1 (groot)ouder + 2 kinderen 30 euro
– 2 (groot)ouders + 2 kinderen 40 euro

Voor deze lessen is het nodig je in te schrijven bij Ann-Sofie via een mailtje aan kids@plooy.be .

Nuttige info:
– De eerste keer kom je best een kwartiertje vroeger om kennis te maken en onze plek te leren kennen.
– Je doet best kleren aan waar je je goed in voelt en waar je makkelijk in kunt bewegen.
– Je gaat best nog even naar het toilet vóór de les.
– We doen onze schoenen uit voor we de yogastudio binnen gaan.
– Je kan cash of mobiel betalen.
– Je doet tijdens de les wat je kan, je kan niets verkeerd doen.
– Deze les is leuk voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar.

XL Sunday 27/10 (15u-17u) - Happy feet

Onze volgende XL Sunday komt eraan!!!

Na een zomer op blote voeten en voor een winter in dichte schoenen zorgen we in onze XL Sunday van oktober samen 2 uur lang voor “Happy feet”. Of blije pateekes zoals wij dat zeggen.

XL Sunday @ PLOOY

We brengen deze keer de aandacht geheel en volledig naar onze voeten. We vinden het altijd zo vanzelfsprekend dat we ’s morgens opstaan en dat onze voeten hun ding wel zullen doen, we sluiten ze op in schoenen, geven onze tenen geen bewegingsvrijheid en vinden het raar dat onze balans het laat afweten, of het ontbreekt ons drastisch aan mobiliteit in onze enkels en we vragen ons af waar de pijn in onze heupen toch maar vandaan komt… Enkels verliezen massaal hun stabiliteit, onze knieën betalen de prijs en ontstoken pezen komen veel te vaak voor. Na deze XL Sunday heb jij de tools en kennis om beter voor je voeten te zorgen, zodat jij beter en comfortabeler kan doen wat je graag doet: wandelen, lopen, fietsen, zwemmen, yoga, crossfit, hoge hakken dragen, … balans vinden. (Wat in je lijf beter gaat, gaat trouwens vaak ook beter in je hoofd.)

De les zal beginnen met een sessie roll & release gericht op onze voeten, benen en heupen. Vervolgens volgt een mobility set en krachtoefeningen. Afsluiten doen we met een beetje tlc voor onze voetjes!

OPGELET!
Voor deze sessie heb je materiaal nodig: een paar (propere) warme sokken, een therapy ball, een paar teenspreiders. We veronderstellen dat iedereen wel een paar warme sokken heeft. Een therapy ball kan je bij ons lenen indien je er zelf nog geen hebt, maar teenspreiders dien je om hygiënische redenen zelf mee te brengen/aan te kopen. Indien je dit materiaal nog niet zelf hebt, raden we je absoluut aan de kleine investering te doen om het aan te schaffen. Je zal er na deze XL Sunday immers vaker gebruik van willen maken!
Om deze reden kan je je voor de les inschrijven met eigen materiaal of met aanschaf van materiaal.

Praktisch:
– Inschrijven is noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt! Je kan dit doen via https://www.momoyoga.com/plooy/lesson/4256628/xl-sunday-happy-feet .
– Heb je geen beurtenkaart of abonnement bij PLOOY dan kan je de les apart boeken met eigen materiaal aan 25 euro of inclusief aanschaf van materiaal aan 40 euro (je ontvangt dan een therapy ball en een paar teenspreiders op de dag van de XL Sunday – deze hebben samen een waarde van 21 euro maar krijg je bij de XL Sunday aan 15 euro).
– Heb je een beurtenkaart dan kan je je gewoon inschrijven voor deze les met je beurtenkaart, hou er rekening mee dat er niet 1 maar 2 beurten zullen afgeboekt worden. Wens je het materiaalpakketje bij te bestellen aan 15 euro, stuur ons dan even een mailtje via info@plooy.be met als titel “materiaal XL Sunday” dan sturen wij je een betaallink en leggen wij je pakketje klaar op 27/10!
– Heb je een abonnement dan kan je je GRATIS inschrijven voor deze les! Wens je het materiaalpakketje bij te bestellen aan 15 euro, stuur ons dan even een mailtje via info@plooy.be met als titel “materiaal XL Sunday” dan ontvang je een betaallink en leggen wij je pakketje klaar op 27/10!
– Wens je enkel een therapy ball of een paar teenspreiders aan te kopen, dan kan dat op eender welk moment voor of na een les of voor aanvang van de XL Sunday. Een therapy ball kost 6 euro en een paar teenspreiders 15 euro.

We verwelkomen je graag op zondag 27 oktober vanaf 14u30. De sessie start om 15u stipt.

Liefs,
K+N

XL Sundays?
Maandelijks organiseren we een extra les op zondag (of op een feestdag) in de late namiddag/vroege avond. XL Sundays – jouw extra leuke zondag bij PLOOY!

Fijn mama zijn (voor mama & baby) NIEUWE DATUM WORDT AANGEKONDIGD (zondag 13u-15u)

Mama & baby yoga is een langere les van 2u waar je samen met je kindje naartoe kan komen. Het is een beetje opgebouwd als een workshop waarin je yoga mét je baby’tje gaat doen én je baby’tje een heerlijke massage gaat geven. We zijn mama’s en baby’s onder elkaar, dus verschonen, voeden, troosten, laten slapen, … alles kan! Ook is dit een fijne kans om mama’s waarmee je in de zwangerschapsyoga zat een keertje terug te zien, ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen en het gewoon gezellig te maken. Een theetje en een gezond knabbeltje zetten wij voor je klaar!

Het is noodzakelijk je in te schrijven! Dit kan door een mailtje te sturen naar saskia@plooy.be. Nadien zal je alle info ontvangen om je inschrijving te bevestigen middels het betalen van het lesgeld (40 euro/les van 2u).

Deze lessen worden gegeven door Saskia, met al je vragen kan je bij haar terecht op het nummer 0495 99 26 66 of door haar een mailtje te sturen.