Yoga in de perinatale fase

Tijdens de zwangerschap, als voorbereiding op de bevalling en in de fase na de bevalling kan je uiteraard yoga, bewust bewegen en mindfulness inzetten om jezelf goed te verzorgen tijdens deze levensfase vol grote veranderingen. Bij Plooy hebben we hiervoor een specifiek aanbod, maar je mag net zo goed je gewone yoga practice verder zetten natuurlijk. Wij adviseren en begeleiden je graag in alle veiligheid doorheen deze periode! 

Bewust Zwanger Flow

[

Hallo mama to be…

Mama worden kan je leven – en je lijf! – danig door elkaar schudden. Misschien ervaar je tijdens de zwangerschap fysieke ongemakken, of ben je toch wat angstig over de aankomende bevalling. Allemaal heel normaal natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat je niet op zoek kan gaan naar tools om hier optimaal mee om te gaan!

Daarom is er “Bewust Zwanger Flow”!

Deze lessen zijn geen typische workout, noch een klassieke yogales, maar een voorbereiding op de komst van je kindje met behulp van yoga en ontspanningstechnieken.

In een lessenreeks van 5 lessen focussen we vooral op zelfzorg en optimale ondersteuning van het lichaam: lenigheid, kracht en mentale rust.

Deelnemen aan deze lessen kan vanaf 12 weken (dus later in de zwangerschap mag ook).

Bewust Zwanger Flow PRAKTISCH:

WANNEER?
Op donderdagavond van 18u15 – 19u15.
Na de les is er telkens mogelijkheid tot het stellen van vragen in de zithoek bij een tasje thee.

AANKOMENDE LESSENREEKSEN
weldra nieuwe datums

PRIJZEN
Losse les – 25 euro
5 beurten kaart – 110 euro

Deze lessen worden georganiseerd door Saskia en zijn daarom niet via het PLOOY-lesrooster te boeken. 
Meer info krijg je en aanmelden kan je rechtstreeks bij Saskia via saskia@plooy.be .

Bewust Bevallen

Wil je je tot in de puntjes voorbereiden op je bevalling qua ademhaling, houdingen, omgaan met pijn en kennis over de bevalling, dan is de cursus Bewust Bevallen iets voor jou, deze kan je volgen vanaf om en bij de 26 weken (iets vroeger of later kan ook).

Aanstaande ouders weten niet altijd waar terecht voor de juiste, ondersteunende informatie over de bevalling en de verschillende mogelijkheden die ze tot hun beschikking hebben.

Naast de nodige informatie, geeft Saskia jou/jullie een waaier aan praktische tips & tricks die jou (en eventueel je partner) in staat zullen stellen om je bevalling bewuster te beleven.
De aangereikte oefeningen zullen je in staat stellen om meer controle te krijgen over je lichaam en bijgevolg ook het proces van de bevalling.
Met kennis van zaken zorg jij er voor dat je kindje zachter ter wereld komt.

Wat mag je verwachten?
• angst transformeren in vertrouwen
• rust creëren door middel van visualisatie
• praktische tips voor je partner
• ondersteunende houdingen, ademhalingstechnieken en perstechnieken
• praktische instructievideo’s
• een privé WhatsApp-groepje voor vragen en het delen van ervaringen

Cursus Bewust Bevallen PRAKTISCH

WANNEER?
Op donderdagavond van 18u15 – 19u15.
Na elke sessie is er mogelijkheid tot het stellen van vragen in de zithoek bij een tasje thee. 

AANKOMENDE CURSUSSEN
weldra nieuwe datums

PRIJS
260 euro voor 5 lessen waarvan 2 partnerlessen waaraan je samen met je partner of vertrouwenspersoon naar keuze kan meedoen

Deze cursussen worden georganiseerd door Saskia en zijn daarom niet via het PLOOY-lesrooster te boeken. 
Meer info krijg je en aanmelden kan je rechtstreeks bij Saskia via saskia@plooy.be .

Momrise

Liene van Momrise organiseert met haar Magic Mama Circles een mini-retreat voor zelfbewuste mama’s (to be), om de connectie met zichzelf en andere mama’s te verdiepen.

Liene creëert een veilige ruimte waar open en kwetsbaar gesproken kan worden over de mooie én rauwe stukken van het moederschap. Een magische en liefdevolle plek waar mama’s elkaar kunnen bekrachtigen, dragen én optillen. Door middel van MIND, BODY & SOUL WORK stappen we uit de gejaagdheid van het leven en zakken we van ons hoofd in ons lijf. We starten onze avond met een passende intentiesetting en brengen vervolgens ons zenuwstelsel tot rust met behulp van ademhalingsoefeningen & yogahoudingen. Nadat we rust en ruimte gecreëerd hebben, duiken we dieper in het thema van de avond en verbinden we door het delen van onze verhalen. Om dit alles te integreren, installeren we rituelen, maken we gebruik van visualisaties en doen we een dankbaarheidsoefening. Reflectieve journaling prompts helpen je om ook thuis je proces verder te zetten. Deze verbindende avond sluiten we af met een kruidig tasje thee & wat lekkers.

Als klinisch psychologe, mama van 2 schatten van dochtertjes en ervaringsdeskundige in broze wolken is Liene dé persoon om je warm maar professioneel op te vangen en te begeleiden.

Voel je welkom!

De volgende sessies gaan door op:
weldra nieuwe datums

PRIJS
30 euro

Deze sessies kan je boeken via een klik op de gewenste sessie hierboven.